İmza töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Büyük, “Günümüzde yeni bir şeyler üretebilmek için yeni bakış açılarına ihtiyaç vardır. Bilgide inovasyon sağlayan toplumlar diğer toplumların önüne geçmektedir. ‘Düşünüyorum O Halde Eleştiriyorum’ sloganıyla hayata geçirilen ‘Düşünce Kulüpleri Projesi’ ile öğrencilerimiz demokrasi, kültür, sanat, etik ve bilgi konuları üzerinde okuyup çalışarak yeni yaklaşımlar ve bakış açıları geliştireceklerdir” dedi.
Nitelikli insan gücü oluşturmak için genç nüfusun önemine değinen Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ise, “Yenilikçi ve demokratik bir toplum, özgün düşünebilen ve yaşadığı toplumu daha iyiye taşımayı amaçlayan bireyler ile mümkündür. İşte bu nedenle, eğitim bireylere eleştirel düşünme alışkanlığı kazandırmayı da içermelidir” şeklinde konuştu.
Proje kapsamında ortaöğretim öğrencileri tarafından okullarda proje kulüpleri oluşturulacak ve her ay bir konu ile ilgili belirlenen kitap öğrenciler tarafından okunacak. Ayın konusu ile ilgili seçilen kitaplar Çorum Kent Konseyi tarafından temin edilecek. Ay sonunda ise her okul ayın konusunu, örnek olay, küçük ve büyük grup tartışması, münazara, drama, beyin fırtınası, problem çözme gibi teknikler kullanarak okuldaki diğer öğrenciler ile paylaşılacak.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim