Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Mehmet Karadağ, referandum sonuçlarının netleşmeye başlamasıyla birlikte yaptığı ilk değerlendirmede, “Düşmana karşı bir zafer kazanmadık. Sadece bir referandum kazandık. Şimdi bunu mütevazı şekilde kutlama zamanı.” dedi.

Önceki gün gerçekleştirilen Anayasa Değişikliği Referandumu’nda sandıkların açılmasıyla birlikte AKP İl Başkanlığı’nda heyecanlı bir bekleyiş hâkimdi.

Açılan sandık sayısının yüzde 95 düzeyine ulaştığında oy oranları Türkiye genelinde % 51,40 “Evet”, % 48,60 ise Hayır şeklinde netleşmeye başladı. Referandum sonucu Çorum’da ise %64,60 “Evet”, %35,40 “Hayır” oranında gerçekleşti.

Bunun üzerine ilk açıklamasını yapan AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ, sadece bir referandum kazandıklarının altını çizerek, “Düşmana karşı bir zafer elde etmiş değiliz. Dolayısıyla şimdi bu galibiyeti mütevazı şekilde kutlama zamanı.” dedi.

Çorum’da Türkiye ortalamasının yaklaşık yüzde 14 üzerinde bir sonuç elde edilmesinden büyük mutluluk duyduğunu vurgulayan Karadağ, “Mahalle, köy, ilçe, gençlik ve kadın teşkilatlarıyla Çorum Teşkilatımız mükemmel bir iş çıkardı. Bundan sonra ben sizi tepemde gezdiririm. Tüm Teşkilat mensuplarımıza ve bizi destekleyen halkımıza çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)   

Editör: TE Bilisim