Çorum’un ilk emlakçısı olarak nam salan Hüseyin Erenler namı diğer İpiçürük, kentte faaliyet gösteren emlakçılara tavsiyelerde bulundu.

BERBERLİKTEN EMLAKÇILIĞA

Çorum’da yaklaşık 2 bin 200 tapuya imzasını atan Hüseyin Erenler, “Dürüstlükten asla taviz vermeyin” dedi. 1930 yılında dünyaya geldiğini kaydeden Hüseyin Erenler, Gazipaşa İlkokulu’nu bitirdikten sonra 20 yıl berberlik yaptığını, bu mesleği yaparken de emlakçılığa merak sardığını anlattı.

Kayra Gayrimenkul Sahibi Engin Erenler’in de dedesi olan Hüseyin Erenler, torununun bu işe adım atmasının kendisi için sevindirici olduğunu, torunu Engin’in emlakçılık işini dededen toruna layıkıyla yapacağına inandığını söyledi.

Emlakçılık işine başladığı 1966’lı yıllarda Çorum’da bu işi yapanların bir elin beş parmağını geçmediğini ifade eden Erenler, verdiği sözleri mutlaka yerine getirerek kısa sürede itibar sahibi olduğunu ifade etti. Kendisinden emlak alan müşterilerinin her zaman kâr ettiğini anlatan Hüseyin Erenler, aradan yıllar geçmesine karşın ev sahibi ettiği kişilerin selamını almaya devam ettiğini, bayramlarda birçok müşterisinin kendisini ziyaret ederek, elini öpmeye geldiklerini dile getirdi.

DÜRÜSTLÜKTEN TAVİZ VERMEYİN

Bunun kelimelerle anlatılmaz bir haz olduğunu belirten Erenler, “Emlakçılık işi dürüstlük, doğruluk ve karşı taraftakinin güvenini almaktır. Şimdi emlakçılar çoğaldı. Önüne gelen bu işi yapmaya başladı. Bu işi dürüst yapan her zaman kazanır” dedi.

Torunu Engin Erenler’e de tavsiyelerde bulunan Hüseyin Erenler, “Torunum Engin, eğer benim kanım sende mevcut ise dürüstlükten, doğruluktan şaşma, yalan konuşma. Söz verdiğinde mutlaka yerine getir. İnsanların duasını almak çok hayırlıdır. Çoluğuna çocuğuna haram lokma yedirme” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim