İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı ve beraberindeki heyet önceki akşam KESK Çorum Şubeler Platformu’na nezaket ziyaretinde bulundu. KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Gül başta olmak üzere KESK’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticilerinin hazır bulunduğu ziyarette ilk olarak KESK ve İYİ Parti yöneticileri tanıştı.

Tanışmanın ardından konuşan KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Gül, siyasi partilerin ülke yaşamına yön verdiğini söyleyerek “Siyasi partileri toplumun atardamarı olarak nitelendirebiliriz” diye konuştu.

“OHAL KALKMALI”

Doğru şeyler yapmanın önemine değinerek dürüst ve doğru siyasetçilerin mumla aranır hale geldiğini, ülkede bir OHAL sürecinin yaşandığını kaydeden Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Gül, “Türkiye’de 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası ülkede 20 Temmuz’da OHAL süreci başladı. Demokrasi askıya alındı ve insanımız bir çok haktan yoksun yaşamaya başladı. Darbeciler elbette evrensel hukuk kuralları çerçevesinde yargılanarak en ağır cezayı almalıdır. Ama bu süreçte OHAL dönemi hukuksuzluk ve adaletsizliği tetiklememelidir. Ülkede güzel şeylerin olması için OHAL kalkmalıdır. Ülkede normal yaşama geçmek için bu gereklidir” dedi.

KESK olarak sendikalar yasası çıkmadan 1990’lı yıllarda örgütlenerek işyerlerinde fiili mücadeleye başladıklarını söyleyen Gül, 23 yıldır insanca yaşam ve iş güvencesi için mücadelelerine devam ettiklerini, toplumsal ve siyasal olaylarda eşitlik, özgürlük, hak ve adaletten yana olduklarını, sadece kamu emekçilerine değil tüm toplumun refah ve mutluluk içinde yaşaması için mücadelelerine devam ettiklerini de anlattı. Nazik ziyaretleri için heyete teşekkür eden Mustafa Gül, İYİ Parti yöneticilerine girdikleri bu yolda başarı dileyerek önümüzde 2019 yılında yaşanan seçimlerle ilgili en başta seçim güvenliği olmak üzere bir çok kaygılarının bulunduğunu, OHAL ile seçime gidilmemesi gerektiğini ve halkın iradesinin sandığa tam olarak yansıması için herkese görev düştüğünü sözlerine ekledi.

ÖZSAÇMACI: “AKP TOPLUMU BASKI ALTINDA TUTUYOR”

İYİ Parti’nin yeni kurulan bir parti olmasına rağmen ülkede insanların umudu haline geldiğini belirten Bekir Özsaçmacı da “Yeni kurulduk ama siyasi geçmişi ve kültürü olan insanlar partimizde bulunmaktadır. Çeşitli siyasi partilerden gelen ve çeşitli siyasi fikirlere sahip insanlar biraraya gelerek siyasette yeni bir merkez açılımı sağladık. Böylece daralan siyaset alanını genişletmeye çalıştık.” dedi.

Siyasette toplumun tüm kesimleri ile diyalog halinde olmanın önemine inanarak bu ziyaretleri yaptıklarını belirten Özsaçmacı, Türkiye’de iktidarın son 16 yılda kendi burjuvazisini ve oligarşik yapısını kurduğunu, iktidarın bu sayede toplumu baskı altında tutmaya çalıştığını, bu durumdan çıkmanın en önemli figüranının ise sivil toplum kuruluşları ile sendikalar olacağına inandıklarını açıkladı.

Sendikaların güçlerini bir siyasi partiye angaje etmemesi gerektiğini belirterek bunun sakıncalarının son olarak Çorum’da Memur-Sen içinde yaşanan tartışmalarda ortaya çıktığını, Memur-Sen Genel Merkezi yöneticilerinin Çorum’a kadar gelerek korktukları için siyasetçiler yerine bürokratlara söz söylediğini ifade eden Bekir Özsaçmacı; “Türkiye’nin geldiği noktayı Çorum’da son yaşanan bu olayda bile görebiliriz. Tam bir garabet yaşanıyor. Sendikalar yaşanan süreçlerle ilgili fikirlerini beyan edebilmelidir. Bakın Şeker Fabrikaları özelleştiriliyor ve toplumun sadece belli kesimlerinin sesi çıkıyor. Sesleri en son çıkması gereken Türk-İş’e bağlı Şeker-İş Sendikası en öne atılıyor. Bunu niye yapıyor çünkü asıl sesleri çıkması gereken kurumlar susuyor da ondan. Çorum’da yaşanan sıkıntılar ülkenin de genel bir profilidir” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim