Hitit Üniversitesi öğrencileri İrem Türkoğlu ve Merve Bilgili öncülüğünde Çorum Kanser Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAN-DER) işbirliğinde organize edilen “Duru’ya Vefa Gecesi” Cumartesi gecesi Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.

Ahmet Durmuş’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Ümit Ölmezcan ise ney dinletisinde bulundu. Şiirlerin okunduğu gecede öğretmeni Hüseyin Gül, Duru’yu anlattı. Duru’nun örnek bir öğrenci olduğunu ve kimseyi kırmamaya çalışan tertemiz bir kişilik olduğunu belirten Gül, Duru’yu, bir dost, örnek bir insan ve iyi kalpli olması ile sevdiğini vurguladı.

Gecede söz alan Kızılay kan bağışı merkezi müdürü Senem Biçer de herkesi kan ve kök hücre bağışında bulunmaya davet etti. Nüfusun ancak %2’sinin kan bağışçısı olduğunu ülkede bunun bir insanlık görevi olduğunun bilinmesi gerektiğini söyleyen Biçer, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin kan yapılamadığını, Duru gibi yüzlerce hasta bulunduğunu ve bunların durumuna çare olabilmek için herkesin kök hücre bağışçısı da olması gerektiğini anlattı.

Programda Dr. Öğretim Üyesi Murat Baki de Kanser ve farkındalık konusunda katılımcılara bilgiler verdi gece müzik dinletisi ile devam etti. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim