Çorum Ziraat Odası ve Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Sayan, “Biz her zaman Sungurlu Ziraat Odası Başkanımız Dursun Karaderili’nin yanındayız.” Diye konuştu.

Sungurlu Ziraat Odası’nda Meclis Kurulu üyelerinin istifaları hakkında bilgi almak üzere ilçeye gelen Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Ziraat Odası Başkanı Dursun Karaderili ve kurul üyeleri ile bir araya geldi.

Çiftçilerin her zaman hizmetinde olmaya devam edeceklerini vurgulayan Sayan, Sungurlu Ziraat Odası’nın çalışmalarında gereken desteği vereceklerini belirtti.

Ziraat Odalarının tüzüğünde iş makinası çalıştırmak gibi bir yükümlülüğünün olmadığını ifade eden Mehmet Sayan, “Kepçe, greyder  gibi iş makinalarını almak ve çalıştırmak bizim görevimiz değil, İl Özel İdaresi’nin görevidir. Sungurlu Ziraat Odası’nda iş makinası bulunmamasını veya alınmamasını bahane gösterip istifa etmek doğru davranış değil.” dedi.

Her zaman Sungurlu Ziraat Odası’nın yanında olduklarının altını çizen Sayan, “Biz her zaman Başkanımız Dursun Karaderili’nin yanındayız. Çiftçilerimize yanlış bilgi verilmesin. Sungurlu Ziraat Odası’nda en ufak bir sıkıntı yoktur. Ziraat Odamız meclisiyle beraber adaletli bir şekilde çalışıyor ve çalışmaya devam edecektir.” diye konuştu.

“ÇİFTÇİ İÇİN BURADAYIZ”

Ziraat Odaları’nın ticaret merkezi olmadığını vurgulayan Mehmet Sayan, “Biz buraya ticaret için gelmedik, çiftçi için buradayız. Çiftçi yoksa bizde yokuz. Bunun bilincinde olmamız gerekiyor. Amacımız Ziraat odaları ve çiftçilerimizle birbirimize daha sıkı bağlanıp kenetlenerek çalışmaktır. Ayrım yapmak bize göre değil. Çorum’un da Sungurlu’nun da çiftçisi bizim çiftçimiz.” dedi.

“HİÇ KİMSE ZİRAAT ODASI’NI MENFAATİ İÇİN KULLANAMAZ”

Hiç kimsenin Ziraat Odalarını kendi menfaatine kullanamayacağını belirten Çorum Ziraat Odası Başkanı Sayan, “Ziraat Odaları çiftçinin menfaatine hizmet etmek için vardır. Eğer kendi menfaatleri doğrultusunda çalışan olursa bizler gerekeni yaparız. Sungurlu Ziraat Odasında böyle bir şey kesinlikle yok. Burada çiftçimizin menfaatleri gözetiliyor ve çiftçi yararına ne varsa yapılıyor. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Meyve veren ağaç taşlanır. Bir de doğru tektir ve biz her zaman doğrunun yanında olmak zorundayız.

Dursun Karaderili Başkanımızın çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Çiftçilerimize destek olmak için elinden gelenin fazlasını yapıyor. Piyasada satılan bir zirai alet burada piyasanın en az 500 lira altında satılıyor. Tohum, gübre, ilaç, ve zirai aletler konusunda biz de başkanımıza ve odamıza elimizden gelen desteği vereceğiz.” Şeklinde konuştu.

YENİ ÜYE SEÇİLİR

Sungurlu Ziraat Odası Başkanı Dursun Karaderili ise, istifa eden üyelerin yerine yedek üyelerin seçileceğini belirtti.

Çiftçilerin her daim hizmetinde olacaklarını söyleyen Karaderili, “Odamız kurul üyeleri toplanıp istifa dilekçeleri görüşülmüştür. İstifa eden üyelerimizin yerlerine gelecek olan kurul üyelerimizle beraber odamız, çiftçilerimizin her türlü sorunlarına karşı mücadelesini kararlılıkla devam ettirecek. Çiftçilerimizin her daim hizmetinde olmaya devam edecektir.

Gerekli düzenlemeler en kısa zamanda yapılarak Odanın genel çalışmalarınında her hangi bir aksaklığa meydan verilmeyecektir.

Konu hakkında sayın Mehmet Sayan, odamızı ziyaret etmiş olup konunun gidişatı hakkında bilgiler verilmiştir. Sayan, Odamızın çalışmalarını beğenerek takdir etmiştir."

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim