Çorum’da yıllardır inşaat sektöründe faaliyetlerine devam eden Duranlar Yapı Market, bölgedeki bir çok ile seramik satışı yapıyor. Bölgede yapı ve inşaat sektörünün sayılı markalarından biri haline gelen Duranlar Yapı Market son olarak ağırlıklı olarak inşaat sektörüne yönelik dolgu, izolasyon, yüzey hazırlık, köpük ve mastik üretimi konusunda faaliyet gösteren ve yapı kimyasallarının lider markası olan Kalekim’in de bayiliğini alarak hizmet ağını genişletti.

İnşaat sektörünün temel taşı olan yapı kimyasallarında önemli markalardan olan Kalekim’in bayiliğini alması nedeniyle müteahhitlere yönelik bir tanıtım lansmanı ve kaynaşma toplantısı düzenleyen Duranlar Yapı Market 3 gün süren etkinlikte yeni ürünlerinin tanıtımını da yapma imkanı buldu.

Anvatar Otel’de organize edilen toplantıya Duranlar Yapı Market firma sahibi Necmettin Duran, Kalekim firması Eğitim Yöneticisi Ramazan Öztürk ile sektörde faaliyet gösteren çok sayıda müteahhit katıldı.

Hırdavattan beyaz eşyaya, kırtasiye ürünlerinden küçük ev aletlerine, zücaciyeden banyo ürünlerine geniş bir ürün yelpazesine sahip olmasının yanı sıra bünyesine kattığı Kalekim firması ile yapı-inşaat sektörünün gözdesi ve tek adresi haline gelen Duranlar Yapı Market, 6 yılda toptan satışlarda, pazar payının üstünde bir performans göstererek önemli gelişmeler yaşadı. Kalekim markasını da satışta bünyesine katmasıyla daha büyük bir şirket haline gelmeyi hedefleyen Duranlar Yapı Market’in etkinliğinde müteahhitlere bazı sunumlar yapıldı.

İnşaatta temelden çatıya bütün malzemeleri bulundurduklarını açıklayan Duranlar Yapı Market sahibi Necmettin Duran müteahhitlerin iş ortakları olduğunu belirterek Türkiye’de yüzde 60 Pazar payıyla açık ara lider olan bir firmayla çalışmanın kendilerine onur verdiğini söyledi. Katılımcılara teşekkür eden Duran, “Kalekim ile uzun bir işbirliğine gittik. İlimizde Kale ürünleriyle Kalekim bayrağını taşıyacağız. Bundan sonra sizlerle sık sık bir araya gelip, sıkıntı ve isteklerinizi dinleyerek eksiklerimizi duymak istiyoruz. Sizler iş ortaklarımızsınız. Burada size 2017 yılı yeni ürünlerimizi ve distribütörlüklerimizi tanıtıyoruz. Sizler için bu yılın çok verimli ve kazançlı olmasını, vatanımızda huzurun bozulmamasını diliyoruz. Seramikte her zaman olduğu gibi en uygun fiyat politikamız devam ediyor.  Yıllık 3 milyon metre kareye varan seramik satışımızla neredeyse orta ölçekli bir fabrikanın yarı kapasitesi kadar bir satıştan söz ediyorum. Bir Çorum firması olarak, Samsun’a, Kayseri’ye, Trabzon’a ve Ankara’ya mal satmanın gururunu yaşıyoruz.

İşin başlangıç noktası olarak sizlere de çok teşekkür ediyoruz. Türkiye çapında en uygun fiyatlara ürünleri alıyorsunuz. Bizde sadece ekonomik dediğimiz malzemeler değil, orta, üst ve üst segment ürünlerde yine en uygun fiyatlarda bizden temin edebilirsiniz. Sizden önemli bir ricamız var lütfen son anda sipariş vermek alışkanlığınızdan vazgeçiniz. Bunların zamanı belli, sizler bu işi bilen insanlarsınız. Lütfen hassasiyet gösterelim. Yoğun seramik satışımızdan dolayı bizi seramikçi olarak sanıyorsunuz.  Piyasanın en iyi ürünlerinin satışını yapıyoruz.  Hem kaliteden ödün vermeyip hem de fiyatlarımızı rakiplerimizin altında tutacağız. En uygun fiyatlarda toptan ve şantiyelere hitap ediyoruz. Siz değerli müteahhit arkadaşlarımıza sezon sonuna kadar özel fiyatlarımız var. En ucuzdan en pahalıya her kesime hitap edebiliyoruz. Özel Duranlar Kart çıkartıyoruz, her türlü alışverişinizde indirim ve puan kazanacaksınız. Bu puanlarla alışveriş yapabileceksiniz. Bir çok yeniliği bizle tadacaksınız. Göstermiş olduğunuz ilgi ve alaka için teşekkür ediyoruz” dedi.

Kale grubunun yapı ürünleri, kimyasalları ve endüstriyel ürünleri hizmeti anlamında büyük bir şirket olduğunu hatırlatarak 1957’de İbrahim Bodur’un Çanakkale’de temelini attığı şirketin 100 ülkede kale markası altında satışlarını gerçekleştirdiğini belirten Ramazan Öztürk ise 400’e yakın ihracat noktaları olduğunu, 6 fabrikaları ile Avrupa’da  ilk 5 içinde yer aldıklarını, ürünlerine 10 yıl garanti verdiklerini, yerli bir firma olarak kazandıklarını yine bu topraklara harcadıklarını söyledi. Firma olarak üniversite öğrencilerine burs vermelerinin yanında 4 bin 500 kişiye mesleki eğitimler verdiklerini, Kale Seramik Eğitim Vakfı ile ustalara meslek belgesi verdiklerini anlatan Öztürk, “Sektörde de hep ilklere imza atmanın gurunu yaşıyoruz.  Sektörde farklılık yaratacağını düşündüğümüz ürünler ortaya koymaya çalışıyoruz.  Bu da bizim azmimize güç katıyor”  ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından ise Çorum’un ‘diva’sı Nergis Ay, yemekte geniş repertuarı ile katılımcılara müzik ziyafeti verdi.

(Esra ESEN) 

Editör: TE Bilisim