Valilik Toplantı Salonu’nda dün gerçekleştirilen toplantıya İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Seyfettin Zengin ve Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Aydınkal’ın yanı sıra az sayıda sivil toplum örgütü yöneticisi katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Seyfettin Zengin, kamu ile sivil toplum kuruluşları arasındaki ilişkileri geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, Çorum’daki sivil toplum örgütlerinin hibe projelerinden yararlanmalarını önemsediklerini dile getirdi.

Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Aydınkal ise STK’ların önemine değinerek, küresel düzende artık dünyayı sivil toplum örgütlerinin yönettiğini söyledi.

Toplantıya çok az sayıda katılım olmasından duyduğu üzüntüyü de ifade eden Prof. Dr. Aydınkal, herhangi bir sorunun çözümü noktasında sivil toplum kuruluşlarının artık daha aktif rol alması gerektiğini vurguladı.

Prof. Aydınkal, “Ülkemizde sivil toplum kuruluşlarının tabela örgütleri kimliğinden sıyrılarak, fikir üretmek ve sorun çözmek adına daha aktif ve dinamik olmalarını bekliyoruz.” dedi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim