Çorum Valisi Ahmet Kara, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, insan yaşamında her şeyin sevgiyle anlamlandığını belirterek, Yunus Emre’nin sevebilmeyi “en büyük ibadet” olarak tanımladığını hatırlattı.
Vali Kara’nın mesajı şöyle:
“Sevgi; hakkında çok konuşulan, özlenen, üstüne sayısız şiirler, romanlar yazılan, mektuplarla paylaşılan, elde edildiğinde kaybolacağından korkulan eşsiz bir duygudur.
İnsan ilişkilerinin en önemli ve en temel kaynağı sevgidir. En sağlam ilişkiler sevgi üzerine yaşanır. Sevgi insanlar arasındaki ilişkileri güçlendirir ve aralarında iyi bir bağ oluşmasını sağlar. Dünyamızda herhalde en çok kullanılan sözcüklerden biridir sevgi. Toplum sevgiyle bütünleşir.
Yunus Emre’nin ‘Yaratılanı severim, Yaradan’dan ötürü’ sözünde dediği gibi; Yaradan’ın yarattığı her şeye sevgiyle, hoşgörüyle yaklaşmak esastır. Yüreğinde Allah aşkı oldu mu, her şey sevgi olur çıkar.
Dünyaya gözlerimizi açtığımızda annemizin o şefkatli kucağında ilk hissettiğimiz duygudur sevgi. Büyüdükçe kardeşi severiz, arkadaşı severiz, bir eşi severiz ve sevgiyle anlamlanır her şey. Sevgi öyle bir duygudur ki, verdikçe artar, paylaşıldıkça büyür. Sevgiyi hissetmek yetmez. Onu göstermek, ona emek vermek, sevginin değerini bilmek gerekir.
Hz. Mevlana’nın sözüyle; ‘Küsmek ve darılmak için bahaneler aramak yerine, sevmek ve sevilmek için çareler arayın.’ Kalbimizden ve dünyamızdan sevgi hiç eksik olmamalı, sevgililer günü değil, sevgiler özel olmalıdır.
Yunus Emre’nin:
‘Maharet güzeli görebilmektir,
Sevmenin sırrına erebilmektir.
Cihan, âlem herkes bilsin ki şunu;
En büyük ibadet sevebilmektir.’
Dizelerinde de olduğu gibi sevmenin güzelliğini görmek gerekir.
14 Şubat sevgililer günü olarak kutlanmaktadır. Sevgiyi bir âna, bir güne sığdırmak elbette mümkün değildir. Her sevgi farklı ve özeldir. Dünyaya nefret ve savaş yerine sevginin hâkim olması dileklerimle; bütün sevdiklerinizle birlikte, sevgi dolu mutlu günler sizlerin olsun.”
Editör: TE Bilisim