Anma programına Vali Mustafa Çiftçi, Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal, Belediye Başkanı Zeki Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Baro Başkanı Av. Kenan Yaşar, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Abdurrahim Başbuğ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, CHP İl Başkanı Eray Tüfekçi, MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açış konuşmasını okul Müdürü Şule Toksoy yaptı.

Toksoy konuşmasında 10 kasımların Atatürk’ün hayatını, mücadelesini, millete kazandırdıklarını ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemli olduğunu ifade etti. Mustafa Kemal Atatürk’ün koşullar ne olursa olsun vatan, millet, bayrak sevgisi elinden alınamayan necip Türk Milleti ile tüm dünyaya meydan okuyarak dünya tarihine altın harflerle kazanan bir Kurtuluş Destanı yazdığını ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğunu belirten Şule Toksoy, askeri deha ile düşmanları dize getiren Mustafa Kemal’in devlet adamlığındaki üstün kabiliyeti ile dünyanın hayranlığını kazandığını diplomatik başarılarıyla da kısa sürede Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni dünya ülkeleri arasında saygın bir konuma kavuşturduğunu belirtti.

Tokgöz’ün konuşmasının ardından söz alan Garnizon Komutanlığı’ndan Personel Yüzbaşı Önder Başaran, Atatürk’ün lider kişiliği hakkında bilgiler verdi.

Program, Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan oratoryo ile sona erdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim