Bu kapsamda emekli büyükelçi, bilim adamları, sanatçı ve basın mensuplarından oluşan bir heyet, yarın Çorum’da olacak.

Çorum Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu bilgiler aktarıldı:

“Türkiye Cumhuriyeti ile Kore Cumhuriyeti diplomatik ilişkilerinin başlangıcının 60. yılını kutlamak üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği işbirliğinde iki ülke arasında işbirliğinin geliştirilmesi, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi amacıyla emekli büyükelçi, bilim adamları, sanatçı ve basın mensuplarından oluşan heyetin 16-25 Temmuz tarihleri arasında ‘Anadolu Odise Programı’ adı altında ülkemizin kültür ve medeniyet alanlarına ziyaretlerini kapsayan bir organizasyon yürütülmektedir.

Program kapsamında İstanbul, Çanakkale, İzmir, Aydın, Denizli, Konya, Nevşehir, Çorum ve Ankara ziyaretleri yapılacak ve bu ziyaretler esnasında çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.

Heyetin Çorum programı, 23 Temmuz Pazar günü saat 11.00’de Boğazkale-Hattuşa gezisi ile başlayacaktır. Bu geziye Boğazkale-Hattuşa Kazı Başkanı Prof. Dr. Andreas Scachner ve Prof. Dr. Tayfun Yıldırım eşlik edecek olup gezinin ardından saat 16:00’da Çorum’a hareket edilecektir.

Program, aynı gün akşam saat 18:00’de Çorum Müzesi’ndeki Yuvarlak Masa Toplantısı ve ardından Müze gezisi ile devam edecek ve saat 20:00’de Valimiz Sayın Necmeddin Kılıç’ın misafirlere vereceği resepsiyon ile sona erecektir.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim