Türk mutfağının dünyanın hiçbir yerinde olmayan mutfaklardan biri olduğuna değinen Ahmet Sami Ceylan, “Ailede en güzel sohbetler sofralarda olur. Ailedeki ufak tefek sorunların mutluluğa dönüştüğü yer sofralardır. Bu kültürü yeniden oluşturmamız lazım. Tabi bunun değişik sebepleri var. İletişim çağındayız, teknoloji çağındayız. Televizyon dizilerinin çok olması ve maalesef gençlerin elinden telefonların düşmemesi sofra kültürünün yavaş yavaş kaybolmasına neden oldu. Emin olun ki Türk Mutfağı dünyanın hiçbir yerinde yok. Eğer biz bunun tanıtımında zorluk çekiyorsak, en büyük eksiklik burada bizimdir” dedi.

Afrin operasyonuna da değinen Ceylan, “Birileri Türkiye’deki hayatın kesintiye uğratılmasını istiyor. Ancak Cumhurbaşkanımızın da talimatı bu programların yapılmaya devam etmesi yönünde. Onların isteği toplumda kimsenin dışarıya çıkamayacak hale gelmesi. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Bugün silahlı kuvvetlerimiz Afrin’e operasyon yapıyor. Oradaki kuvvetlerimiz, bizler burada hayatımızı devam ettirebilelim diye operasyonlarını sürdürüyor. Anneniz babanız sizleri merak etmiyor. Çünkü güvenli yerde olduğunuzu biliyor. Irak gibi, Suriye gibi, Afganistan gibi bir bombanın patlama olasılığının olmadığını biliyor. Biz bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız, birlikte Türkiye olacağız. Bizim başka şansımız yok. Ortadoğu’da 2 tane ülke var. Biri bir nebze biri de tam olarak huzur içerisinde. Bunlardan biri İran biri de Türkiye. Bizler bu birlikteliği bozmadığımız sürece bu bayrak ülkenin semalarından inmeyecektir.

Türkiye’de güzel şeyler oluyor. Bu organizasyon bile Türkiye’de belediyeciliğin nerelere geldiğinin en güzel göstergesidir. Belediyecilik sadece yol yapmak, asfalt yapmak değildir. Belediyecilik aynı anda sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde de öncülük etmektir. Bunu da Çorum Belediyesi layıkıyla fazlasıyla yapıyor. Belediye Başkanımız Zeki Gül’e ve Gökhan Tufan beye teşekkür ediyorum. Yerelde katkı veren tüm kurumlara, Kız Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Bölümü öğretmenlerine ve Nuran Hanım nezdinde bütün öğrencilere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim