Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Başkanı Gökhan Tufan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yusuf Ahlatcı, Adife Kanar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Çorum Aşçılar ve Pastacılar Dernek Başkanı Rasim Çakıcı, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, Karadeniz, Marmara, İç Anadolu Bölge Federasyon Başkanları ve yarışmacılar katıldı.

Şampiyonaya 26 ilden, 15 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi ve 5 üniversitenin aşçılık bölümlerinden oluşan öğrenciler olmak üzere 400 kişi katıldı. Türkiye’nin 20 ilinden dernek başkanları ve yönetim kurulu üyelerin de izlemek için Çorum’daki programa geldi.

“GELENEKSEL YEMEKLERİMİZE VE MİLLİ OLAN DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Federasyon olarak 3 ana görevlerinin olduğunu dile getiren Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Başkanı Gökhan Tufan, “Bunlardan birisi ülke mutfağımıza, geleneksel yemeklerimize milli olan değerlerimize sahip çıkmak. İkinci misyonumuz ise aşçılık ve pastacılık konusunda eğitim vermek. Üçüncü ana misyonumuz ise sosyal sorumluluk. Bu konuda da hepinizin bildiği gibi Türkiye'nin birçok bölgesinde aşevlerimiz bulunmaktadır. Türk mutfağına sahip çıkmak, aynı zamanda sofra kültürümüze sahip çıkmak, toplumun en küçük yapı taşı olan ailenin temel direği olması nedeniyle bizim için çok büyük bir önem taşıyor. Beyaz ceketliler olarak bizler de bu bilinçle milli değerlerimize sahip çıkmanın ülke menfaatlerine katkı sağladığına inanıyoruz. Bu yarışmayı Çorum’da yapmamızı sağlayan Belediye Başkanımız Zeki Gül’e ve ekibine destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Zeki Gül ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ’ın konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi.

Türkiye’nin ünlü aşçılık şefi 14 jüri üyesi ve milli takım şefleri tarafından 26 farklı seans sonucunda 13 kategoride altın madalyalar ve 2 kategoride kupa ile ödüllendirilen yarışmacılara ödüllerini protokol üyeleri takdim ederken, yarışmaya destek olan sponsorlara da teşekkür plaketi verildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim