Kent merkezindeki Üçtutlar Mahallesi'nde bulunan, geçmiş dönemlerde 37 esnafın faaliyet gösterdiği sokakta, günümüzde ise 5 dükkan hizmet veriyor. Uzunlukları 1,5 metre, genişlikleri de 2,3 metreyi bulan 37 dükkanın çoğu,  sohbet ve dinlenme yeri  olarak kullanılıyor. Kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken dar sokakta, özellikle üniversite öğrencileri hatta gelin ve damatlar bile  fotoğraf çektirmeden gitmiyorlar.

Üniversite Öğrencisi Esma Yalçın “Ben kent merkezine geldiğimde bu dar sokağa mutlaka uğruyorum.  Küçücük dükkanlar ve çekiç sesleri duymak çok güzel, ayrıca yarım asırlık tarihe sahip dükkarların önünde fotoğraf çektirmeden de gitmiyorum.

Bir başka üniversite öğrencisi Sultan Topaloğlu ise “ Arkadaşlarımızla fırsat buldukça buraya geliyoruz. İki kişinin güçlükle geçebileceği dar sokağın  bir ucundan bir ucuna yürüyoruz. Yarım asırlık dükkanların kepenk önlerinde fotoğraf çektirmek  çok güzel. Yetkililer bu dar sokağa mutlaka sahip çıkmalılar.” 

Dikiciler  sokağında esnaflık yapan 60 yaşındaki İhsan Kara  “ Burada ayakkabı tamiri yapıyorum. Bu sokağın özelliği Dünyanın en dar sakağı olmasıdır. Burada gelin damat gelir  tarihi yer olduğu için fotoğraf çekimi yaptırırlar. Üniversiteli öğrencilerde  bu sokağı çok severler ve onlarda fotoğraf çektirirler. Burada 37 dükkân var. Altısı   açık , çoğu sohbet etmek için dükkanını açar hatta Kur'an bile okunan dükkan var” 

63 yaşındaki  ayakkabı tamircisi   Erdal Şahin  “Dikiciler Sokağında Restorasyon çalışması yapılırsa dahada güzelleşecektir. Burada yerli ve yabancı turistler geliyor. İnsanlar burada fotoğraf çektiriyor.  Bu arastaya yetkililer  sahip çıkarsa daha iyi olacaktır” dedi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim