Çorum Ziraat Odası Başkan Adayı Ahmet Pehlivan, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Rumi Bekiroğlu’na kutlama ziyaretinde bulundu.
Ahmet Pehlivan, dün gerçekleştirdiği ziyarette Rumi Bekiroğlu’nu AKP İl Başkanlığı’na seçilmesinden ötürü tebrik ederek, başarı dileklerini iletti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rumi Bekiroğlu ise 7 Şubat’ta yapılacak Ziraat Odası seçimlerinin demokratik bir ortamda yapılacağına olan inancını belirterek, AKP olarak başkan adaylarına aynı mesafede olduklarını söyledi.
AKP İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, , 2002 yılında 23 milyar dolar olan tarımsal hasılanın bugün itibarıyla 62 milyar dolara çıktığını kaydederek, “Türkiye olarak dünyanın yedinci büyük tarımsal gücü hâline geldik. Aynı dönemde, tarımsal ihracat da 4 milyar dolardan 15,3 milyar dolara yükseldi.” dedi.
Bekiroğlu, Türkiye’de 24 milyon hektar alanda tarım yapıldığını ve her dört çalışandan birinin tarımda çalıştığını belirterek, tarımın millî gelir içerisindeki payının yüzde 8,4 olduğunu ifade etti.
Tarım ve hayvancılıktaki üretim artışlarından da örnek veren AKP İl Başkanı Bekiroğlu, “Son 9 yılda, tahıl üretimimiz 30-35 milyon tona çıktı. Yağlı tohumlu bitkilerde yüzde 64’lük, toplam meyve üretiminde yüzde 29’luk, turunçgillerde yüzde 45’lik, toplam sebzede yüzde 6’lık büyüme kaydettik. Ayrıca, 8,4 milyon ton olan süt üretimi 13,5 milyon tona, 420 bin ton olan kırmızı et üretimi 780 bin tona yükseldi. Kültür balıkçılığında ise yüzde 173’lük bir büyüme sağlandı.” diye konuştu.
AKP’nin 2023 vizyonuna da değinen Rumi Bekiroğlu, partilerinin 62 milyar dolar olan tarımsal hasılayı 150 milyar dolara, tarımsal ihracatı ise 40 milyar dolara çıkarmayı ve buna bağlı olarak dünyanın beşinci büyük tarımsal ekonomisi olmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim