Mühendislik Fakültesi öğrenci ve akademisyenleri ile Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelinin katıldıkları ilk programın açış konuşmasını yapan Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Savaş Bahçeci, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) kuruluş yıldönümü olan 16 Ekim tarihinin her yıl belirlenen bir tema çerçevesinde “Dünya Gıda Günü” olarak kutlandığını belirtti.

Bu yıl için belirlenen temanın “2030 yılına kadar dünyada açlığa son vermek mümkün” başlığı altında ele alındığını ifade eden Prof. Bahçeci, FAO verilerine göre dünyada 800 milyondan fazla insanın kronik açlık sorunu yaşadığını belirterek, açlıkla mücadele noktasında herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kılıçarslan ise kırsal kesimden kentlere olan yoğun göçün yanı sıra yaşanan iklim değişikliklerinin tarımsal üretim açısından olumsuz sonuçlar ortaya koyduğunu ifade etti.

Etkinlik kapsamında programın davetli konuşmacısı Gıda Yüksek Mühendisi Seher Gümüş tarafından gerçekleştirilen “Aç mıyız? Açıkta mıyız?” başlıklı sunum çerçevesinde tarım ve gıda özelinde sürdürülebilirlik, eşitsiz gıda dağılımı ve açlığa son vermek için toplum ve birey olarak üzerimize düşen görevler konularında ayrıntılı değerlendirmeler yapıldı.

Gıda Mühendisi Efsun Sena Güleç tarafından da güvenilir gıdaya ulaşım ve tüketici sağlığının korunması noktasında Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından il genelinde gerçekleştirilen denetim ve diğer çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından gerçekleştirilen Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında ayrıca Bahçelievler İlkokulu ziyaret edilerek, açlık ve açlıkla mücadele konularında farkındalık oluşturmak amacıyla ilkokul öğrencilerine yönelik sunum yapıldı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim