Toplumda turizm konusunda farkındalığı artırmak, iç turizmi canlandırmak ve turizm hareketlerine tüm kesimin katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün hazırladığı etkinlikler çerçevesinde dün Hürriyet Meydanı’nda Yöresel El Sanatları Sergisi açıldı.

Bahçelievler Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin sunduğu halk oyunları gösterisinin ardından bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, “Farklı kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa düzenlediğimiz çok zengin içerikli bu etkinliklerle tarihî ve kültürel değerleriyle marka kent olan Çorum’un turizm destinasyonu olma konusundaki iddiasının tekrar halkımızın gündemine geleceğini düşünüyoruz.” dedi.

Dünyada 1 milyar 200 milyon insanın turistik amaçla seyahat ettiğini anımsatan Ömer Arslan, “Bu rakam giderek de artmaktadır. Ülkemiz turizm alanında dünya sıralamasında, 2016’da yaşanan olumsuzluklara rağmen 6. sıradaki yerini korumaktadır. Turizm pastasından ülkemizin ve ilimizin hak ettiği payı alması konusunda tüm gayretimizi ortaya koymak durumundayız.” diye konuştu.

İl Stratejik Gelişim Plânı çerçevesinde turizm eylem plânı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini belirten Arslan, “İlimizin turizm altyapı çalışmaları da yoğun bir şekilde devam etmektedir. Öte yandan Japonya, Çin, Güney Kore, Hindistan, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Latin Amerika gibi pazarlara yönelmek suretiyle tanıtım çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz. 41. Turizm Haftası vesilesiyle hemşehrilerimizi tarihî ve kültürel değerlerimize sahip çıkmaya, müze ve örenyerlerimizi ziyaret etmeye çağırıyoruz. Halkımız bilmelidir ki Hattuşa bir dünya markasıdır ve Dünya Kültür Mirası olan bu marka, bizim evimizdedir.” ifadelerini kullandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan ve diğer katılımcılar daha sonra Boğazkale, Mecitözü, Ortaköy ve Uğurludağ kaymakamlıkları ile Çorum Halk Eğitimi Merkezi stantlarının bulunduğu Yöresel El Sanatları Sergisi’ni gezdiler.

Hediyelik eşyalardan örgü oyuncaklara, süs eşyasından takı çeşitlerine kadar pek çok el yapımı ürünlerin satışa sunulduğu sergiye yurttaşların da yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim