Dünyanın önde gelen banyo ürünleri markalarından Ideal Standard ve Jado, ülkemizdeki tüm faaliyetleri yürüten Çorumlu ECE Holding ile ortak oldu.
Yapı sektörünün ülkemizdeki lider firmalarından ECE Holding ile 200 yıllık köklü bir geçmişe sahip dünyanın lider banyo ürünleri firması Ideal Standard International, süregelen işbirliklerini bir adım daha ileriye taşıyarak, ülkemizdeki faaliyetlerini Ideal Standard Yapı Malzemeleri A.Ş. adı altında ortaklığa dönüştürdü. Yapı sektörüne ivme kazandıracak bu önemli ortaklığa, ECE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz ile Ideal Standard International CFO ve CAO'su Gary Cleaver'in ev sahipliğinde yapılan imza töreni ile start verildi. Ideal Standard ürünlerinin Türkiye ve Kuzey Kıbrıs pazarında satış ve dağıtımını üstlenecek yeni şirkette ortaklık yapısı %50 Ece Holding, %50 Ideal Standard International olarak belirlendi. Ideal Standard ve Jado'nun Türkiye’deki tüm faaliyetleri de yeni kurulan bu şirket tarafından yürütülecek. Ideal Standard Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO görevini Erdem Çenesiz yürütecek.
İlk olarak 2005’te Ideal Standard markasına fason üretim yapan, daha sonra 2007 yılında markayı “tek yetkili dağıtıcı” olarak Türk pazarı ile tanıştıran ECE, bu stratejik ortaklık ile ticari birlikteliğini bir adım daha ileriye götürmüş oldu. 30'dan fazla ülkede 10 binden fazla kişinin istihdam edildiği çok uluslu dev şirketle yapılan bu iş birliğine dair, 3 ve 5 yıllık kısa ve uzun vadeli planlar hazırlandı ve hedefler belirlendi. Ülkemizde mağazalaşma çalışmalarına da ağırlık verecek olan Ideal Standard Yapı Malzemeleri A.Ş; şu an Türkiye'de 65 adet olan satış noktasını 5 yıl sonunda 100'ün üstüne çıkarmayı hedefliyor. Bu ortaklık ile birlikte Luxury ve Grand Luxury segment ürün gruplarının toplamında %22 pazar payı hedefleniyor.
Ideal Standard International Holdings CFO ve CAO'su Gary Cleaver; ECE ile yaptıkları işbirliği sayesinde Türkiye pazarını çok yakından takip ettiklerini, bu pazarı önemsediklerini ve yatırım yapmak için hiç tereddüt etmediklerini belirtti.
“Türkiye gibi genç ve gelecek vaad eden bir pazarda Ideal Standard gibi bir dünya markasının, güçlü bir yerel ortakla hareket etmek adına bizi seçmesinden dolayı ülkem ve sektörümüz adına son derece mutlu oldum” diyen Erdem Çenesiz ise “Ideal Standard 200 yıllık geçmişe sahip, 40’a yakın ülkede 10 binin üzerinde çalışanı bulunan, sektöre yön veren trendleri belirleyen, kendi alanında pazar lideri, teknoloji üreten bir firma. Biz sadece ticari işbirliği yapmıyoruz. Bu markanın deneyimlerini, bilgi birikimini, profesyonel yönetim şeklini de öğreniyor ve ülkemize taşıyoruz. O nedenle sektörümüz adına bu ortaklığı daha fazla önemsiyorum. Ortaklık 5 yıl sonrası için75 milyon TL ciro hedefi ile kuruldu, ancak ben bu şirketin CEO'su olarak 100 milyon TL ciroya 5. yılda ulaşmayı hedef edindim ve buna inanıyorum” dedi.
Törende konuşan Ideal Standard International Ticaretten Sorumlu Başkan Yardımcısı Jordi Cazorla ise firmalarının tasarım ve teknolojisinden bahsetti.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim