Konferansa, Türkiye Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu Hapkido Türkiye Şampiyonası için Çorumda bulunan, hapkido antrenörleri Fehmi Özdemir, Ahmet Rasim Yılmaz, Edip Yılmaz, Cem Akman ve Ahmet Topaç katıldı.
Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'nda düzenlenen konferansa, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu Okul Müdürü Haydar Deveci, Müdür Yardımcısı Arif Aksoy ile yaklaşık 350 öğrenci katıldılar.

ILICAK: "ÖĞRETMEN VE SPOR HOCALARIMIZ EN BÜYÜK YARDIMCIMIZ"
Konferansta konuşan Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, "Çorum'da bu 3. seminerimiz. Tek hedefimiz uyuşturucu ve dopingden uzak sporcular yetiştirmektir. Bu çalışmalarımızın, en büyük yardımcıları öğretmenlerimiz ve spor hocalarımızdır" dedi.
Başkan Ilıcak ayrıca, madde bağımlılığının ve dopingin ne olduğu insanlar ve sporcular üzerindeki etkileri ile Türkiye'de madde bağımlılığının ve dopingin geldiği son nokta hakkında bilgiler verirken, günümüzde madde bağımlılığı yaşının çocuk yaşlara kadar düştüğünü belirtti. Ilıcak, uyuşturucu maddelerin insan vücuduna etkilerinin neler olduğunu vurgularken, uyuşturucuyla mücadelede etkin rol oynayan başarılı sporcularımızdan da örnekler sundu.
Editör: TE Bilisim