Düğünlerde silah atılmasının önüne geçilmesini isteyen Bek, “Özellikle köy düğünlerinde yoğun bir silah atışı söz konusu. Birçok insan maganda silahlarından çıkan kurşunlarla can veriyor. Bunlarla ilgili ne gibi önlemler alınıyor? Meclis olarak bu konuda bir farkındalık yapabilir miyiz?” diye sordu.

Ak Parti Alaca İl Genel Meclisi Üyesi Ali Sami Odabaş ise bu işin hukuki müeyyidesinin de bulunduğunu belirterek, “Düğünlerde sadece silah değil havai fişek de atılıyor. Bu konuda yapılacak olan bir araştırma ile birlikte en azından kamuoyu bilgilendirilmiş olur” dedi.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Meteoğlu da Bek tarafından verilen önergenin önemine işaret ederek, “Şuan düğün sezonu içerisindeyiz. Tabi ki bu düğünler izin alınarak yapılıyor. Ancak köylerde silah sevdalısı olanlar, karakolun uzak olması nedeniyle bu egolarını tatmin ediyorlar” şeklinde konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ise bu konuyla alakalı Hürriyet Meydanı’nda bir basın toplantısı düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Kaya, Yıldız Bek tarafından verilen önergeyi Çevre ve Sağlık Komisyonu’na havale etti.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim