Düğün hazırlığı yaparken kaçırılan ve 5 gün boyunca bir evde alıkonan L. B. davasında 4 kişinin yargılanmasına Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.
Olay Çorum’da geçen yıl Temmuz ayında meydana geldi. İddiaya göre gece eve giren 4 kişi, evlilik hazırlığı yapan L. B.’yi kaçırdı, Kaçırılan genç kız, Kırıkkale’de tutulduğu evden kendi imkânlarıyla kaçarak polise sığındı.

ELLERİ VE AYAKLARI BAĞLI OLARAK TUTULDU
İddiaya göre; genç kız Çorum'da evinden 4 kişi tarafından kaçırılmasının ardından, önce kentteki bir bağ evinde saklandı. Bir gece burada tutulduktan sonra aynı kişiler tarafından Kırıkkale'ye götürüldü. Burada da bağ evinde iki gün elleri-ayakları bağlı ve ağzı bantlı şekilde kaldı. Daha sonra kent merkezindeki bir eve nakledildi. Genç kız 5 gün burada tutuldu. L. B, tek katlı evin penceresinden kaçıp polise sığındı.
L.B’nin, Cumhuriyet Savcısı'na verdiği ifade sonrasında ailesine haber verildi. Genç kızın babası K.B., ağabeyi S. B., S. B. ve yakınları haber üzerine Kırıkkale'ye gidip genç kızı Çorum’a getirdi.

'OLAYI POLİS MEMURU ORGANİZE ETTİ'
L.B. kâbus günlerini şöyle anlattı: "Gece evimize 4 kişi girdi. Annemi ve babamı dövdüler. Sonra da benim odama girip elimi ayağımı bağlayıp ağzımı da bantlayarak bir araca bindirip kaçırdılar. Önce Çorum’da bir bağ evine götürdüler. M.Y. yanımda kaldı. Diğerleri gitti. Geceyi orada geçirdik. Çok korkmuştum. Ertesi gün bağ evine F.Y., A.S. ile sakallı birisi geldi. O sakallı kişiyi tanıdım. Bizim köydendi. Kırıkkale’de polis olan B.T. olduğunu anladım. Onu tanımamam için takma sakal takmıştı. Beni araca bindirdiler. Aracı polis sürüyordu. Kırıkkale’ye götürüp 2 gün de orada bağ evinde tuttular. Orada ellerinden kurtulup kaçtım. Ama yakaladılar. Ellerimi ayaklarımı bağladılar. Sonra oradan da benim bilmediğim bir yere daha götürdüler. Tüm bu işleri o polis memuru olan B.T. organize ediyordu. O evde de 5 gün falan kaldık. Bunların beni kaçırma amaçları intikam almaktı."

'KARDEŞİMİ KAÇIRANLAR EŞİMİN AİLESİ'
Ağabey S.B., 6 yıl önce M.Y.'nin kızını kaçırarak evlendiğini belirterek "Kardeşim nişanlıydı. Düğünü olacaktı. Kız kardeşimi kaçıranların ben damatları oluyorum. Bundan sonra öyle bir şeyimiz olamaz. Ben öyle anne ve babayı istemiyorum. Bu delikanlılığa sığmaz, kabul edilemez bir olay. Kardeşimi kaçıranlar eşimin babası M.Y. çocukları M.Y. ve F.Y. akrabaları A.S. ve B.T.'dir. Hepsinden şikayetçiyiz." şeklinde öfkesini dile getirdi.
Genç kızı kaçırdıkları ileri sürülen dört kişinin tutuklu yargılandığı davanın Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesinde görüleceği öğrenildi.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim