Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan oturumda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, PKK terör örgütünün Dağlıca saldırısı sonucunda çok sayıda şehit olduğunu anımsatarak, “Acımız çok büyük. Ancak Türk Milleti olarak yılgınlığa kapılmadan terörün üstesinden hep birlikte geleceğimize inancım tam.” dedi.
Terörün arkasında uluslararası istihbarat örgütleri ile silah ve petrol tüccarlarının yanı sıra “içeriden satın alınmış kişiler” bulunduğunu belirten Külcü, “Terörün amacı toplumsal moral bozukluğu ve yılgınlık oluşturmaktır. Ancak biz Türk Milleti olarak bu moral bozukluğuna, yılgınlığa ve umutsuzluğa kapılmadan terör örgütünün üst aklı ve oyun kurucularıyla mücadelemizde galip geleceğiz. Rabbim, devletimize ve milletimize zeval vermesin.” diye konuştu.
Külcü’nün konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
Bu bölümde ilk olarak Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün yeni yönetmeliği görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
Daha sonra Çorum Barajı rezervuar rusubat temizliğiyle ilgili olarak Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından Meclis’e havale edilen yazı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
Konuyla ilgili Meclis üyelerine bilgi veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, DSİ 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak baraj dibi temizliğinin Türkiye’de ilk defa Çorum Barajı’nda yapılacağını açıkladı. DSİ 5. Bölge Müdürlüğü’nün Çorum Belediyesi adına yapacağı temizliğin yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olacağını ifada eden Külcü, maliyetin tamamının Çorum Belediyesi tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.
Ardından Koçhisar Barajı ile ilgili Belediye Başkanı’na yetki verilmesi ve 5 adet trafo yerinin işaretlenmesi görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantının sonraki gündem maddelerinde ise çeşitli noktalardaki imar plânı değişiklikleri görüşülerek karara bağlandı. (Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim