Çorum’da İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ve İl Jandarma Komutanlığı personeli, Ramazan Bayramı nedeniyle sürücülere yönelik trafik kontrolü yaptı. Kontrol kapsamında alkol, emniyet kemeri, kimlik kontrolleri yapılarak sürücüler trafik kurallarına uymaları ve hız yapmamaları hususunda uyarıldı. Çorum- Ankara yolu Yaydiğin Kavşağı’nda İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen kontrole drone da eşlik etti.  10 dakikada üç araç sürücüsü kırmızı ışık ihlali yapınca drone tarafından tespit edildi. Trafik ekipleri tarafından durdurulan sürücülerden birisine trafik polisi “Beyefendi drone sizi kırmızı ışıkta geçtiğinizi tespit etti. Ehliyet ve ruhsatınızı rica ediyorum. Lütfen bundan sonra daha dikkatli araç kullanmanızı rica ediyoruz” dedi. 
Gazetecilerde, sürücüye kırmızı ışıkta geçmişsiniz drone de sizi tespit etti. kırmızı ışıkta geçtiğinizin farkında mısınız” dedi. Sürücü ise “Evet farkındayım, Peki! Şimdi  ne olacak, bana polis kaç para ceza kesecek, ” diye sordu. 206 TL., para cezası uygulanan sürücü ceza makbuzunu alıp aracına binerek uzaklaştı. Yine kırmızı ışıkta geçen halk otobüsü sürücüsü de  kırmızı ışıkta geçince drone tarafından tespit edildi. Halk otobüsü sürücüsüde kırmızı ışıkta geçtiğinin farkında olduğunu belirterek, suç, bende değil, yapılan kavşak hatalı Türkiye’nin neresine giderseniz gidin böyle kavşakları zor görürsünüz” diyerek kendisini savundu.
Öte yandan  ailesiyle yolculuk eden  3 yaşındaki  Mehmet Emin Bilgin, ise jandarmanın ve gazetecilerin ilgi odağı oldu. Jandarma  komutanı  küçük çocukla bir süre sohbet edip ailesine broşür  verdi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim