Çorum’da şehrin muhtelif kavşaklarında trafik güvenliğini tehlikeye atarak drift yapan araçlar MOBESE tarafından saniye saniye kaydedildi.

Çorum’da iki ay içerisinde kentin çeşitli kavşaklarında drift yapan 10 araç sürücüsüne Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kişi başı 5 bin 10 TL olmak üzere toplam 50 bin 100 lira idari para cezası uygulandı.

EMNİYET UYARMIŞTI

Daha önce Drift yaparak trafik güvenliğini tehlikeye sürükleyen araç sürücüleri uyaran emniyet yetkilileri, para cezasının yanı sıra araçlarının bağlanacağını ve ehliyetlerine de 2 ay süre ile el konulacağı hususunda uyarılar yapıldı.

“Drift” yapan sürücüleri "Karayolları Trafik Kanunun 67. Maddesinin bentlerinde gerekli işlemlerin uygulanacağı hususunda sık sık yapılan uyarılara rağmen drift yapmaktan geri kalmadı.

MOBESELERE TAKILANLAR OLDU

Çorum Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler drift yapan sürücülerin peşine düştü. Kent merkezinde bulunan MOBESE’ler dikkatle izlendi. Drift yapan sürücüler kayık altına alındı.

İKİ AYDA CEZA YAĞDI

İki ay gibi bir sürede 10 sürücünün drift yaptığı tespit edildi. Her sürücüye 5 bin 10 TL cezai işlem uygulandı. İlde şu ana kadar 10 araca toplamda 50 bin 100TL’lik bir cezai işlem uygulandı.

EMNİYET BİNASINA 100 METRE MESAFEDE DRİFT YAPTILAR

Öte yandan drift yapan ve ceza uygulanan bazı sürücülerin İl Emniyet Müdürlüğü binasına 100 metre mesafede bulunan Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Kompleksinin otopark alanında drift yaptıkları ve bu sürücülere cezai işlem uygulandığı ortaya çıktı. (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim