Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu’nda geçen yıl “Martı” adlı kitapla başlayan ve “Küçük Prens” ile devam eden kitap müzakeresi etkinliği bu yıl da “Kaşağı” ile başladı.

Proje Koordinatörü Emrah Kanlıkama’nın 5 bin yıl önce Aristotales’in Metafizik adlı eserinde “İnsan doğası gereği bilmek ister” sözüyle başlayan “Kaşağı” müzakeresinde daha sonra Okul Müdürü Muharrem Olukçu bir konuşma yaptı. Geçen yıl başlattıkları çalışmanın bu yıl da kaldığı yerden devam ettiğini ifade ederek çocukların özgürce düşüncelerini ifade etmesi için bu tür etkinliklerin önemine değinen Olukçu, üniversite ile işbirliği içinde yapılan bu etkinliklerin önce Çorum daha sonra da ülkeye yayılmasının gerektiğine inandığını, birlikte yapılan çalışmaların kenetlenmeyi sağladığını, okul olarak başarı seviyelerinin her geçen gün arttığını, başarıyı önemsemekle birlikte hedeflerinin insani değerleri yüksek bireyler yetiştirmek olduğunu bildirdi.

Ömer Seyfettin’in hayatından kesitler sunulan video gösterisi ile devam edilen etkinliğe Arslan Emektar gözetiminde öğretmenler ve öğrencilerin müzik dinletisi renk kattı. Öğrencilerin rol aldığı “Kaşağı” isimli drama gösterisinden sonra ise Felsefe ve Tarihi Topluluğu’ndan Doç. Dr. Aygün Akyol öğrencilerin de katıldığı eğlenceli bir anlatımla kitap üzerinden bazı tavsiyelerde bulundu.

Bir işi yaparken öncelikle o işin tüm inceliklerinin öğrenilmesi gerektiğini söyleyerek işin doğru yapılmadığında sorunların giderek büyüyeceğini ifade eden Akyol, yanlış yapılan işlerde büyüklere yalan söylemenin de daha çok soruna neden olabildiğini açıkladı.

Öğrencilerin okudukları kitapla ilgili izlenimlerinin alındığı programda kokteyl ile sona erdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim