Adalet ve Kalkınma Partisi Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı, Çorum Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Cahit Bağcı, Çorum’un 2002 yılında talep ettiği yol, üniversite, havaalanı, sulama projeleri gibi taleplerin tamamından daha fazla yatırımı ilimize kazandırdıklarını söyledi.
TSO Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantısına katılarak AKP iktidarı döneminde ilimize ve ülkemize yapılan yatırımlar, önümüzdeki dönemdeki projeler ve partilerinin 2023 vizyonu hakkında bilgiler sunan Milletvekili Cahit Bağcı, bu seçimde milletin huzuruna başarılı bir karne ile çıktıklarını dile getirdi.
İş dünyasına hükümetin seçim beyannamesi ile birlikte Öncelikli Ekonomik Dönüşüm Programları ile 2023 hedeflerini anlatan Bağcı, Türkiye’nin iktidarları döneminde nereden nereye geldiğini de ortaya koydu. AKP iktidarının 2001 krizinden ülkeyi kısa sürede kurtardığını 2007 ve 2011 yılında bu nedenle daha güçlü şekilde iktidara geldiklerini ve herkesin istikrar ortamından yararlandığını söyleyen Milletvekili Cahit Bağcı, “13 yıl önceki Türkiye ile bugünkü Türkiye arasında ekonomik açıdan büyük değişim göze çarpıyor. Herşeyden önemlisi yatırımcıya, üreticiye huzur, istikrar ve güven ortamı sağlanmış durumda. Sandıktan umudunu kesenler bugün kargaşa çıkararak oylarını artırma ve AKP’yi yıkma beklentileri kuruyor. Ama bunu başaramayacaklar. Biz sandık endişesi taşımıyoruz. Çünkü başarıyı bir karnemiz, temiz bir sicilimiz var. Türkiye’nin büyüme ve gelişmesinden Çorum’da olumlu yönde etkilenmiştir. AKP bu seçimde de güçlü şekilde seçilecektir. 3’lü koalisyon hevesinde olanlar var. Merkez Bankası rezervlerine göz dikmiş durumdalar. Gezi ve paralel örgütün girişimleri fayda etmeyince ve süreç daraldıkça muhalefette telaş başladı” dedi.
Özellikle atanmışların kendi iktidarları döneminde yaptıkları çalışmalarla ellerini kollarını bağladığını savunarak, AKP iktidarı döneminde ilimize 7.5 milyarlık yatırım yapıldığını vurgulayan Bağcı, 2003 yılında konuşulan sorunların ve taleplerin bugün hiçbirinin konuşulmadığını, Türkiye’nin sadece AB hedefine ulaşamadığını, yakın bir gelecekte zaten siyasi ve Hristiyan ağırlıklı bir yapıya bürünen AB’ye gerek de kalmayacağını vurguladı.
AKP olarak hazırladıkları 25 maddelik ekonomik dönüşüm programları ile ülkenin 2019 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri haline geleceğini söyleyen Milletvekili Bağcı, 2002 yılı Kasım ayında TSO tarafından yayınlanan “Vaat Değil İcraat İstiyoruz” isimli kitapçığı eline alarak buradaki iş dünyasının taleplerinin tamamına yakınının, hatta burada bulunmayan doğalgaz gibi taleplerin bile yerine geldiğini ve bu nedenle TSO’dan kurumsal olarak bir teşekkürü hakettiklerini de kaydetti.
Milletvekili Bağcı önümüzdeki dönemde 200 kilometre hızla giden hızlı tren ve 120 kilometre hızla giden yük taşımacılığı hattının duble olarak yapılacağı trenyolunun uygulama projesi ihalesinin 9 Haziran’da yapılacağını, 4 büyük ilçenin doğalgaza kavuşmuş olacağını, havaalanına Çorum isminin eklenebileceğini ve bu gelişmelerle birlikte ilimizin büyümesinin süreceğini de sözlerine ekledi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim