21 Mart Down Sendromlular Günü vesilesiyle Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Zeki Karaman, engelli genci ziyaret etti. Hüseyin Yaşar’ı azmi nedeniyle kutlayan Karaman, “Down sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Down sendromlu vatandaşlarımızın sevgileri sonsuz, saf ve gerçektir. Sizi karşılıksız severler ve size gerçekten sevmenin ne kadar anlamlı ve güzel bir şey olduğunu hatırlatırlar. Down sendromlu vatandaşlarımız toplum tarafından dışlanmazlar ve diğer vatandaşlarımız gibi eşit haklara sahip olurlarsa hayatları daha anlamlı ve eğlenceli hale gelir. Onlar meslek edinebilir ve kendi hayatlarını idame ettirebilirler. Yeter ki bizler onlara karşı biraz daha fazla duyarlı davranalım ve farklılıklarının farkında olalım. İŞKUR Hüseyin Yaşar gibi vatandaşlarımıza her zaman destek olmaktadır. Toplum Yararına Çalışma Programları, Meslek edindirme kurslarımız ile yanlarındayız” dedi.

“ÖNYARGILI OLUNMAMALI”

Down sendromlu bireylerin hayat dolu ve eğlenceli bireyler olduklarını belirten İŞKUR Müdür Yardımcısı Karaman, “Down sendromlu bireylerimizin ön yargı ve ayrımcılığa maruz kalmamaları için toplumumuzun hassasiyet göstermesi gerekir. Onlar bizden sadece ilgi bekliyor. İŞKUR olarak da bu bilinçle hareket etmekteyiz. Yürüttüğümüz çalışmalarla Down sendromlu bireyler gibi engelli vatandaşlarımıza projeler ve kurslarımız ile destek olmaya devam ediyor ve bu vatandaşlarımızın toplumda yer edinmelerini sağlıyoruz.

Onların kaliteli eğitim almaları ve ailelerinin onlara göstermiş olduğu özveri ile pek çok şeyin üstesinden geleceklerini de bilmekteyiz. Down sendromlu çocuklarımızın sosyalleşmesini sağlamak, hayata bakış açılarını ve yaşam tarzlarını olumlu yönde geliştirmeleri hepimizin sorumluluğundadır. Tüm Down sendromlu kardeşlerimizin ve ailelerinin ‘21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’nü kutlarım” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim