Redaktör Haber dergi tarafından Antalya’da panel düzenlendi. Panele; Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Almanya, Kazakistan Türk Hakları Medeniyet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Dağduran, Azerbaycan, İngiltere, Rusya ve Fransa'nın da yer aldığı 13 ülkeden çoğunluğu gazeteci 100'ü aşkın misafir katıldı.

Panelde konuşan Uslu, 15 Temmuz'da Türk milletinin bir fedakarlık örneği gösterdiğini, aynı zamanda milletin demokrasiye ve iradesine sahip çıktığını söyledi.

15 Temmuz'un, tarih boyunca Türk milletini duraklatmak isteyenler adına yapılan bir girişim ve Türk milletinin bunlara "artık yeter" dediği gün olduğunu belirten Uslu, artık her şeyin milletin iradesine göre şekillendiğini kaydetti.

Bu süreçleri yaşarken Türkiye'nin dostunu ve düşmanını tanıma fırsatı bulduğuna işaret eden Uslu, "Dostlarımızdan beklediğimiz ilgiyi göremedik. Mesela AB'den beklediğimiz ilgiyi göremedik. O zaman demokrasiden yana tavır koyması gereken AB, bize itidal tavsiye etmek gibi kendi ilkeleriyle çelişen zavallı bir duruma düştü." diye konuştu.

Uslu, 15 Temmuz'dan sonra da Türkiye'nin başına çorap örmek isteyenlerin daha da azgınlaştığını ifade ederek, "15 Temmuz'da başarılı olamayanlar, maşalarını başarılı kılamayanlar bir taraftan PKK, bir taraftan DAEŞ, bir taraftan Büyükelçi Karlov'u öldürmek suretiyle Türkiye'nin önünü kesmeye çalışıyorlar. Terörle terbiye edilmek istenmemizin, diktayla suçlanmamızın tek nedeni var, Türkiye'nin kendi coğrafyasında etkin ve saygın bir ülke olmasıdır. " vurgusu yaptı.

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ise Türkiye'nin kalkınmaya başladığında darbelerle karşı karşıya kaldığına dikkati çekti.

Çok partili hayata geçilip hızlı bir kalkınmanın yaşandığı dönemde yapılan darbenin, Türkiye'nin geri kalmasına neden olduğunu anlatan Ceylan, ardından gerçekleşen darbeler ve koalisyon hükümetleriyle Türkiye'nin engellenmeye çalışıldığını belirtti.

Ceylan, "Bu süreçlerden geçtik derken 15 Temmuz darbe girişimi yaşandı. Dünyada eşi yok. Milletimiz gereken cevabı verdi. Bundan sonra kimse darbe yapmaya teşebbüs edemez. Kim ne yaparsa yapsın bu aziz millet binlerce yıl bu coğrafyada yaşayacaktır." dedi.

Panelde 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların yakınları ve gaziler de yaşadıklarını paylaştı.

Düzenlenen panelin ardından Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’ya, Kazakistan Türk Hakları Medeniyet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Dağduran Kazakistan Rozeti taktı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim