MHP Sungurlu İlçe parti binasında düzenlenen basın toplantısına Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, MHP Sungurlu İlçe Başkanı Adnan Barak ve çok sayıda partili katıldı.
Akkaşoğlu yaptığı açıklamada, Canım gibi sevdiğim ülkem ve memleketim Çorum'un her bir ilçesi, her bir insanı için düşündüklerimi yaşama koymak üzere, 2015 Haziran seçimlerinde MHP'den milletvekili aday adayı olmaya Allah'ın inayeti, halkımızın ve partimizin teveccühüyle talip olmak istiyorum. Ömrümün birçok zamanı bu güzel ülkenin insanlarına hizmetle geçmiş, 28 yıllık eğitimcilik hayatım sırasında da toplumsal olgularla durmaksızın ilgilenmiş bulunmaktayım" dedi.
MHP'nin her zaman içerisinde yer aldığını dile getiren Akkaşoğlu, bundan sonraki yaşamın da milliyetçi hareketin geleneği ve töresi doğrultusunda teşkilatların emrinde bir er gibi çalışmayı bir namus borcu bileceğini belirtti.
Akkaşoğlu, kolektif yaşam alanında insanları asla birbiriyle kıyas etmeden ve tanımda dahi öteki yerine koymadan çalışarak, hepsinin derdini derdi bilerek ve asla ikiyüzlü davranarak siyaset yapmayacağının altını çizdi.
Milletin kasasına dadanan elleri bertaraf etmek için haksızlığa, zulme, fakirliğe mahkum edilen, titreyen halkımızı sarmaya geldiklerini dile getiren Akkaşoğlu, "Milletin malını götürenlere, millete ve efradına sövenlere elbette hesap soracağız. İhanete asla geçit vermeyeceğiz. Partimiz MHP'nin siyaset ilkelerini benimsemiş olarak beni siyaset alanında göreceksiniz. İnsanımızın içine düştüğü ve geçmiş dönemlerde yeterli hizmet almamış ilimizin; iktisadi, ekonomik, kişisel ve kültürel alanında beni bir savaşçı olarak görecek, umutlarınızı hep diri tutmak için mücadele edeceğim. Bizler düşünce ve ideallerimize sadakati, hür insanlığa karşı sorumluluk gören, Cumhuriyetimizi yaşatmak, devletin kuruluş gayesini diri tutmak, özgürlükleri alabildiğine genişleten hukuk devletini yaşama geçirmek üzere iktidara geliyoruz. Çalışmaya ve emeğe güvenerek, onun hakkını teslimde adil davranacağız. Kamu hayatından sivil yaşama kadar bütün alanların insanca yaşayacağı bir düzleme oturtmak boynumuzun borcudur ve bu konuda kararlıyız. Sofrasında ekmek bulamayanlar, ekmekleri çöplere atanlar arasındaki dengeleri kurmaya geliyoruz. Kimlikçi siyaseti, etnikçi ve inançlar üzerinden yapılan ayrıştırıcı dili yok etmeye geliyoruz. Kahramanlarımıza sövenlerle, elbette hesabımız hukuk çerçevesinde olacaktır. Bütün yurttaşlarımızın müşterekliğini sağlama, barışı tesis, farklılıklarını muhafaza etmelerine destek olmayı, itiraz eden bireyleri ve de bu sesleri dinlemeyi kendimize usul ve adap edineceğiz" diye konuştu.


Editör: TE Bilisim