Son yıllarda Çorum’da özellikle ormanlık alanlarda sürü halinde gezen ve tarlalara, bahçelere, bağlara zarar veren domuzlar çifçilerin korkulu rüyası haline geldi. Her geçen gün sayıları hızla artan domuzlar, hububat tarlaları ve sebzeleri talan ediyor. İskilip’ten geçen Kızılırmak yatağını da domuzlar istila ediyor.
Domuzların özellikle İskilip’in köylerini istila ettiklerini dile getiren İskilip Ziraat Odası Başkanı Kamil Akdoğan, sürekli avları düzenlenerek köylüye yardımcı olunmasını istedi. Son yıllarda domuzların bir hayli artış gösterdiğini belirten Akdoğan, tarlalara nohut, ayçiçeği, mısır ekemez olduklarını bildirdi.
Bölgede yoğun olarak üretilen pirinç tarlalarına da domuzların büyük zarar verdiğini ve pirinç üretimini baltaladığını açıklayan Akdoğan, sebze bahçelerinin, hububat tarlalarının her an domuz tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu ifade etti. İskilip ziraat Odası Başkanı Kamil Akdoğan, domuzların tarım alanlarına çok büyük zarar verdiğini dile getirerek, yetkililerden bu konuya yardımcı olmalarını söyledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim