İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan toplantılara İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, İl Müdür Yardımcısı Muzaffer Gülgün ve Şube Müdürleri de katıldı.
Toplantılarda tarla faresi zararının önlenmesi ve mücadelesi, yaban domuzuyla mücadele, süne mücadelesi, çekirge zararı ve mücadelesi, tarım arazilerinin korunması ve kullanılması, hayvan hareketleri, ihbarı mecburi hayvan hastalıkları, organik tarım, tarımsal desteklemeler ve çiftçi kayıt sistemi hakkında bilgiler verildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erken Elfaz Ermiş, muhtarlar tarafından dile getirilen köylerde kaçak olarak keklik, bıldırcın avcılığının önüne geçilmesi ve yaban domuzu mücadelesi konularında sorunlarını dinleyerek, çözümü konusunda diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla istişare edeceklerini dile getirdi.
Ermiş, yaban domuzuyla mücadelede çiftçilerin kendi başlarına mücadele etmelerinin uygun olmadığını ve yaban domuzu avcılığının Avcılar ve Atıcılar Birliği ile profesyonel avcılık kulüpleri ile iletişime geçilerek profesyonel kişiler tarafından yapılması gerektiğini anlattı.
Ermiş, yaban domuzu zararının Tarım Sigortaları (TARSİM) kapsamına alındığını hatırlatarak, ilimizde don ve dolu gibi doğal afetlerden üreticilerin % 30 civarında zarar gördüğünü söyleyerek, tarla faresi zararının da %15’ler civarında olduğunu ve tarla faresi zararının tarım sigortaları kapsamına alınması için çalışmalar yapılacağını belirtti. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim