Kocatüfek, “Dolar uçuyor, ekonomi çöküyor. Cumhurbaşkanı’nın sabah konuştuğu ile akşam konuştuğu birbirini tutmuyor. FETÖ’nün siyasi ayağına halen dokunulmuş değil. Ülke OHAL ve KHK’larla yönetilmeye başlandı. AKP ile MHP başkanlık sisteminde anlaştı” dedi.

Toplumun bu sıkıştırılmış cendereden ancak birleşik mücadeleyle çıkabileceğinin altını çizen Kocatüfek, “Umut birleşik mücadelede. Bu kara bulutları dağıtmanın tek yolu tüm ilerici güçlerin yan yana gelmesinden geçiyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında Çorum’da tarihte yaşanmış önemli olaylara dikkat çeken Kocatüfek, “Emek ve demokrasi güçlerinin birliğini Çorum’da sağlayabiliriz. Çorum, basit bir Anadolu kenti değil. Bu şehir, 60’lı yıllarda yalın ayak İstanbul’a yürüyen belediye işçilerinin şehridir. Haksızlığa ve sömürüye karşı maden ocağını işgal eden ve kendisi yöneten Alpagut maden işçilerinin şehridir. 70’li yıllarda haşhaş mitinglerinin yapıldığı bir kenttir” dedi.

Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL ile yönetildiğini, Meclis’in işlevsizleştirildiğini, çıkarılan KHK’lerle birlikte KESK ve bağlı sendikalarının hedef tahtasına konulduğunu belirten Kocatüfek, “İş işten geçmeden tüm emek ve demokrasi güçleri yan yana gelmelidir” şeklinde konuştu.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim