Çorum’da, bir sosyal medya sitesi aracılığıyla tanıştığı kadın tarafından yaklaşık 100 bin lira dolandırıldığını iddia eden kişi, Cumhuriyet Savcılığına giderek suç duyurusunda bulundu.

Kent merkezinde yaşayan ve çiftçilikle geçimini sağlayan 42 yaşındaki D.Ö., geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde sosyal medya sitesinden “Eda” isimli bir kadınla tanıştı.

Site üzerinden bir ay boyunca yazıştığı kadınla birkaç kez cep telefonundan görüntülü olarak konuşan D.Ö, bu şekilde görüşmeyi devam ettirdi. Kadının, rahatsız olan annesine bakabilmek ve başka ihtiyaçlarını karşılamak için paraya ihtiyacı olduğunu belirtmesi üzerine D.Ö, kadına 40 bin TL para gönderdi. Bir süre daha görüşmeye devam eden ikili, sohbet etmeyi sürdürdü. Kadın, bir süre sonra D.Ö’yü yeniden arayarak, oturdukları evlerini müteahhide verdiklerini ve karşılığında 5 tane daire alacağını ancak bazı prosedürlerin aşılması için paraya ihtiyacı olduğunu, işlerini düzelttikten sonra kendisine paraları geri ödeyeceğini söyledi.

D.Ö. de bunun üzerine çeşitli bankalardan kadının verdiği hesap numaralarına 40 bin TL para daha gönderdi. D.Ö, bu paraları gönderirken kendisini avukat olarak tanıtan Ramazan A. ile irtibat kurdu. Toplamda 80 bin TL gönderdiği kadının, kendisinin gazinoda çalıştığını ve gönderdiği parayı geri vermeyeceğini söylemesi üzerine Ramazan A’yı arayan D.Ö, bu kişinin, “Bana 8 bin TL harç parası gönder, ben de bu bayanın hesaplarına bloke koydurayım. Senin paranı bu şekilde kurtarayım” sözlerine üzerine istenilen parayı gönderdi.

Bu şekilde D.Ö’yü arayarak sürekli para talep eden Ramazan A, D.Ö’ye whatsApp üzerinden Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca düzenlenmiş evraklar göndererek yine para istedi. Şahıslara inanan D.Ö, bir miktar para daha gönderdi. Bir süre sonra söz konusu kişilere ulaşamayan D.Ö, dolandırıldığını anlayınca Cumhuriyet Savcılığına giderek suç duyusunda bulundu.

D.Ö, savcılıktaki ifadesinde, “Sürekli Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca düzenlenmiş evraklar gönderip, benden para istediler. Ben de bu şahıslara inanarak toplamda 100 bin TL’ye yakın para gönderdim ve dolandırıldım. Beni dolandıran şahısların tespiti ve cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi.

Konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim