Toplantıya İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Nurcan Baykam, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Yrd. Doç.Dr. Sinan Zehir ve hastane çalışanları katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan Hastane Yöneticisi Yrd. Doç.Dr. Sinan Zehir, insanların birçoğunun evlerine bakıldığında antibiyotik ve ağrı kesici bulunduğunun görüldüğünü ifade ederek, antibiyotiklerin evlerde bulunmaması gerektiğini kaydetti. Antibiyotiklerin bir hastalık için verilmesi durumunda o antibiyotiğin bitirilene kadar kullanılması gerektiğini söyleyen Zehir, antibiyotiğin her şeye iyi gelen bir ilaç olmadığını kaydetti.
Antibiyotiğin nezle ve gribe de iyi gelmediğini anlatan Yrd. Doç.Dr. Sinan Zehir, uygun kullanılmadığı takdirde böbrek ve karaciğere de zarar verebilen bu ilacın faydalı bakterileri de öldürdüğünü ve mikroorganizmaların antibiyotiğe karşı direnç göstermeye başladığını dile getirdi.
Türkiye’nin en çok antibiyotik kullanan ülkeler arasında yer aldığını söyleyen Zehir, “Antibiyotik uygun zamanda kullanılırsa hayat kurtarır, kullanılmazsa hayat karartır” dedi.
İl Sağlık Müdürü Metin Öztürk ise konuşmasında ülkenin antibiyotik kullanımında ön sıralarda bulunduğunu anlatarak doktor tavsiyesi olmadan bu ilacın kullanılmaması gerektiğini ifade etti. Çorum’un en az antibiyotik kullanan 10 ilden birisi olduğunu kaydeden Öztürk, bunun da sağlık çalışanlarının bilinçli hareket etmesinden kaynaklandığını dile getirdi.


Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Yrd. Doç.Dr. Sinan Zehir
İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk
(Erkan BAYATLI)
 
Editör: TE Bilisim