Çorum Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sünnet Şöleni’nde bu yıl da 500 çocuk sünnet oldu. Bu yıl geçen yıllardan farklı olarak sünnet işlemi sünnet kabininde değil Sağlık Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda ameliyathanelerde gerçekleştirildi.
Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli uzman doktorlarca ameliyathane ortamında titizlikle yapılan operasyonlar neticesinde 500 çocuk sağlıklı ve hijyenik bir ortamda erkekliğe ilk adımını atmış oldu.
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, geçen yıllardan farklı olarak böyle bir uygulama yaptıklarını ve daha sağlıklı bir ortamda çocukların sünnet olduklarını söyledi.
Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge gereği 2015 yılından itibaren yapılan tüm sünnet işlemlerinin hastanelerde uzman doktorlar tarafından yapılmasının zorunlu hale getirildiğini ve Çorum Belediyesi’nin her yıl düzenlediği geleneksel sünnet şölenine kayıt yaptıran tüm çocukların çocukların Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli uzman doktorlar tarafından ameliyathane ortamında titizlikle sünnet edildiğini vurgulayan Başkan Külcü, “Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Opr. Dr.Ömer Sobacı, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, Başhekim Yardımcıları Uzm. Dr. Selim Asaroğlu ve Ecz. Merve Türkmen, Opr. Dr. Hülya Akman İpek, Opr. Dr. Gül Doğan, Opr. Dr. Mehmet Metin, Opr. Dr. Arslan Erkan, Opr. Dr. Aykut Buğra Şentürk, Opr. Dr. Rıza Çevik, Opr. Dr. Musa Ekici, Opr. Dr. Selahattin Çalışkan, Opr. Dr. Mustafa Sungur, Opr. Dr. Ethem Zobacı’ya teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim