Ailesi beyin ölümü gerçekleştiği sırada Ali Rıza Yıldız organlarının bağışlanması kararını aldı. Bunun üzerine yetkililer harekete geçti ve Ankara’dan ve Malatya’dan Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen ekipler tarafından Ali Rıza Yıldız’ın iki böbreği ve karaciğeri alındı. Yıldız’ın Karaciğeri Malatya’ya,  Böbrekleri ise Ankara’da bulunan hastalara nakledilmek üzere götürüldü. 
Organ nakliye ilgili açıklama yapan Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Ömer Sobacı, Ali Rıza Yıldız’ın geçirdiği yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması sonucu Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildiğini ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen önceki gün beyin ölümünün gerçekleştiğini belirtti. Sobacı, “Ailesinin kararı ile organları bağışlandı. Ailesine bu konuda teşekkür ediyoruz. Bu sabaha karşı karaciğeri ve böbrekleri aldılar. Karaciğeri bir hastaya, böbrekleri ise iki hastaya verilecek” dedi.  
İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Çorum’da 2016 yılında 979 olan organ bağışı sayısının, bugün itibariyle 2 bin 350 artışla, 3 bin 329’a çıktığını bildirdi.  Öztürk, organ bağışı konusunda toplumda ciddi bir bilinç oluştuğunu ifade etti.  Öztürk “Doktor arkadaşımızın eşi olan eczacı arkadaşımızın bu kararının tüm topluma örnek teşkil etmesini diliyorum” dedi. Dr. Ali Rıza Yıldız Ankara’da toprağa verileceği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim