Tıp Bayramı nedeniyle Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen program Hitit üniversitesi Eğitim ve araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirildi.
Vali Ahmet Kara, Garnizon Komutanı J.Kd.Alb Ahmet Çelik, Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı ve davetliler katıldı.
Programda konuşan Vali Ahmet Kara, geçmişte Türklerin sağlık alanında tüm ülkelerden ileri olduğunu ancak zamanla geri kaldığını ifade ederek, tıp ve teknolojide ileri gidebilmek için sürekli araştırma yapmanın gerekli olduğunu söyledi. Eskide bulunan hastalıkların gelişen tıpla birlikte yok olduğunu ama yeni hastalıkların çıkmaya başladığını belirten Vali Kara, tıpta asıl olanın hastalığı tedavi etmekten çok hastalığı önleme olduğunu vurguladı.
Çorum’daki sağlık kadrolarının eksik olduğuna dikkat çeken Vali Kara, 100 bin hastaya 174 doktorun bakması gerekirken çorumda bu rakamın 119 olduğunu ifade etti.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı da konuşmasında tıbbın amacının insanların daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmesini sağlamak olduğunu kaydetti. En kısa zamanda özlük haklarına yönelik iyileştirmelerin sağlık çalışanlarının motivasyonunu artıracağını ifade eden Sobacı, bunun hizmet sunumunu olumlu etkileyeceğini anlattı.
Yapılan konuşmaların ardından program Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Musa Ekici’nin Tıp Bayramı konulu sunumu ile devam etti. Programda slayt gösterisinin ardından Yrd.Doç.Dr. Ece Yazla tarafından “İletişim konulu sunum gerçekleştirildi. Programda sona olarak emekli olanlara teşekkür belgesi verildi. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Şükrü Tokatlıoğlu’na teşekkür belgesini Vali Ahmet Kara verirken, Kulak Burun Boğaz Uzmanı Celal Arslan’a belgesini İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel verdi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim