Özerli Mahallesi'nde ailesiyle birlikte ikamet ettiği evlerinin balkonundan 28 Temmuz 2017 günü yere düşerek ağır yaralanan Kübra Nur Coşkun, İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan genç kızın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi genç kızın organlarını bağışlama kararı aldı. Kübra Nur Coşkun'un alınan böbrekleri, karaciğeri, kornea ve akciğeri organ nakli bekleyen aralarında Dr. Demirel'in de bulunduğu 6 kişiye umut oldu.

Anne Leyla Coşkun ise kızının doktor olmak istediğini belirterek, “Kızım 4 yıllık ebeliği, hemşireliği kazandı. Kızım beni hiç üzmedi kızım çok akıllıydı. Kızım 6 tane hayat kurtarmış, doktorun hayatını kurtarmış. Bana sordular verin kuzumun organlarını can kurtarsın bedeni çürümesin dedim. Daha kızım 17 yaşındaydı” diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Ağabey Hakan Coşkun, Abla Esra Nur, Ağabey Yunus Coşkun ve acılı baba Bestami Coşkun da, Kübra’nın organlarının başka insanlarda hayat bulmasını değerlendirerek “Tek dayanağımız bu” dediler. Acılı aile vatandaşlardan organ bağışı için bilinçli olmalarını da istedi.

Öte yandan 17 yaşındaki Kübra Nur Coşkun’un bağışlanan akciğeri Çorumlu Doktor Muhittin Demirel’in de hayata tutunmasını sağladı. 30 yaşında bir çocuk babası Çorumlu Kardiyoloji Uzm. Dr. Muhittin Demirel Kardiyoloji uzmanı olarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 7 yıldır görev yapıyordu. Dr. Demirel aniden yakalandığı zatüre yüzünden iki akciğerini de yitirdi. Makineye bağlı olarak Ankara’da yaşam mücadelesi veren Dr. Demirel için ülke genelinde acil organ çağrısı yapılmıştı.

Genç doktorun 29 yaşındaki hemşire eşi Hacer Demiröz Demirel de “Eşime verilecek organ sadece eşimin hayatını kurtarmayacak. Eşim kardiyoloji hekimi ve pekçok hayat kurtaracak. İnsanlar bunun bilincinde olsalar her şey çok farklı olabilir” diyerek zamanlarının azaldığını açıklamıştı.

Kübra’nın organları sayesinde görevi sırasında rahatsızlanarak Kırşehir'den Ankara'ya sevk edilen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Muhittin Demirel için de uygun döner bulunmuş oldu. Kübra’dan alınan akciğer, Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Akciğer Nakli Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Erdal Yekeler başkanlığında yapılan bir ameliyatla Dr. Demirel’e nakledildi.(İHA)

Editör: TE Bilisim