Çorum Aile Hekimleri Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Çorum Şubesi, Türk Sağlık-Sen Çorum Şubesi ve Genel Sağlık-İş İl Temsilciliği’ne bağlı çok sayıda doktor ve sağlık çalışanı, ellerinde pankartlarla İl Sağlık Müdürlüğü önünden Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kadar protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.
Hastane avlusunda ilk açıklamayı KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Çorum Şubesi Başkanı Merter Kocatüfek yaptı.
Merter Kocatüfek, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda cezaların caydırıcı olmadığından ve etkin bir mücadele sergilenmediğinden yakınarak, “Sadece katiller değil, azmettirenler ve önlem almayanlar da bu cinayetten sorumludur. Sağlıktaki şiddetten ve bu cinayetten sorumlu olanlar, ‘Ben doktora iğne yaptırmam, doktor bir iğne yapar, adamı felç eder icabında.’ diyenlerdir. ‘Doktor efendi dönemi bitti’ diyenlerdir. ‘Doktorların eli hastaların cebinde’, ‘Doktor efendi mani peşinde’ deyip miting meydanlarında vatandaşa sağlıkçıları yuhalatanlardır.” diye konuştu.
Daha sonra mikrofona gelen Türk Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Fatih Gök ise görüşlerini, “Kendilerine, eş ve çocuklarına güvenlik ordusu ve zırhlı makam araçları tahsisinde tüm imkânları kullanan devletlu büyüklerimiz, söz konusu sağlık çalışanlarının can güvenliği olunca alınacak tedbirleri ve bu uğurda yapılan uyarıları neden görmezden gelirler? Verilen süslü beyanatlar, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görev yapan Dr. Kamil Furtun’un hastane koridorlarında katledilmesine engel olamamıştır. Türk Sağlık-Sen olarak biz yaşanan bu vahşi cinayeti protesto etmek ve can güvenliği talebimizi bir kez daha dile getirmek için bugün tüm yurtta iş bıraktık. Talebimiz çok basittir. Sadece güvenli çalışmak ve akşam olunca sağ salim ailemize kavuşmak istiyoruz. Hastanelerin savaş meydanlarını andırdığı, çalışanın her saniye şiddete uğrama korkusu yaşadığı bir ortam olarak kalmasını istemiyoruz.” şeklinde aktardı.
Çorum Aile Hekimleri Derneği Başkanı Mesut Yetkin de acı ve öfke dolu olduklarını belirterek, “Sağlıkta şiddet sona erene kadar eylemlerimize devam edeceğiz.” dedi.
Son olarak konuşan Genel Sağlık-İş Sendikası İl Temsilcisi Selçuk Önce ise korkuyla değil, onur duyarak çalışmak istediklerini dile getirerek, “AKP’nin Sağlıkta Dönüşüm politikası nedeniyle toplum, sağlık çalışanlarına karşı canavara dönüştü.” ifadesini kullandı.









(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim