Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK)'nun 7. Başkanlar Kurulu toplantısı Mardin Gazeteciler Cemiyeti ile Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlendi.
Toplantıya 7 federasyon ve buna bağlı 72 cemiyet ve basın meslek kuruluşunun temsilcileri katıldı.
Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) Başkan Yardımcısı ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen’in de katıldığı toplantıda konuşan TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Terörün amacına ulaşamayacağının vurgulandığı 7. Başkanlar Kurulu Toplantısı Sonuç Bildirgesi’nde ise, “Sınırlarımızın hemen yanında yuvalanan ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, kardeşliğimize yönelik saldırılar gerçekleştiren terör örgütleri, huzur ve güven ortamını baltalamaya çalışmaktadır. Ülkemizin çeşitli kentlerinde kaos ortamı oluşturmak isteyen bu örgütler, güvenlik güçlerimizi ve masum insanları hedef seçmekte, acımasızca can almaktadır.” denildi.
Ulusal ve uluslararası kamuoyunda oluşturulan olumsuz algının aksine, bölgede güvenlik zafiyeti veya terör tedirginliği olmadığı da vurgulanan bildirgede, “Mardin toplantısında açıkça görülmüştür ki; Doğu ve Güneydoğu’da yayın yapan medya kuruluşları ve meslektaşlarımız, terör yüzünden görevlerini özgürce yapamamakta, maddi ve manevi mağduriyet yaşamaktadırlar. Bu mağduriyetlerin giderilmesi konusunda ilgili kurumları göreve çağırıyoruz.” ifadesi kullanıldı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim