Düzenlenen yürüyüşe Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Avukat Aybüke Topçubaşı. MHP İl Başkanı Bekir Çetin, TÜRKAV Çorum Şube Başkanı Mehmet Ferit Erkün, Kamu-Sen Çorum İl Temsilcisi Selim Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Türkistan bayrağı açılarak sloganlar eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe çevredeki vatandaşlar da destek verirken, Saat kulesi önüne gelen gruba Sincan Özerk Bölgesi’nde Uygur Türklerinin yaşadığı zulmü paylaşmak amacıyla simit, hurma ve su dağıtımında bulunuldu.
Simit su ve hurmayla yapılan iftarın ardından bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Ahmet Hattab İmal, Doğu Türkistan’ın milliyetçilerin 60 yıllık davası olduğunu ifade etti. Önceki gün bir platform tarafından Uygur Türkleri ile ilgili bir açıklama yapıldığını belirten Ahmet Hattab İmal, bu zihniyetin daha önce Uygur Türklerini sınırda bekletip kabul etmeyen zihniyetle aynı olduğunu belirtti.
Ülkücülerin Doğu Türkistan’ın sesi olmaya devam edeceğini söyleyen İmal, “Allah bize Kuran okuyor diye şehit edilen Uygur Türkü’nün intikamını almayı nasip etsin” dedi.



Editör: TE Bilisim