Erdemli Tarım Market’in organizatörlüğünde dün Afra Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Çorum merkez ve ilçelerden çok sayıda çiftçi katıldı.
Seminerde ünlü program sunucusu Ali Ayhan, BAS (Bitkinin Ana Sütü) Organik Toprak Düzenleyici’nin tanıtımını yaptı. İyi verim ve kaliteli ürün almak için tarlada toprak hazırlığının yapılması gerektiğini söyleyen Ayhan, toprağın ve bitkinin ihtiyacı olan besin elementlerinin de doğru zamanda ve doğru şekilde verilmesi gerektiğini hatırlattı.
Verim ve kaliteyi etkileyen en önemli unsurlardan bir tanesinin organik gübre olduğunu dile getiren Ali Ayhan, BAS ürünlerinin ise bu ihtiyacı en iyi şekilde karşıladığından söz etti.
Seminerin organizatörlüğünü gerçekleştiren Erdemli Tarım Market ortaklarından Ziraat Mühendisi Bener Can Varol da, Çorum çiftçisiyle sektördeki 30 yıllık tecrübelerini paylaştıklarını söyledi. Üreticilerin daha iyi verim alması, halkın da daha sağlıklı ürünler tüketmesi için büyük özen gösterdiklerini ifade eden Varol; Bayer, Dow, Monsanto, Syngenta ve Dupont gibi dünya devi firmaların tarım ürünlerini sattıklarını söyledi.
Tarım ürünlerinin doğru kullanılması amacıyla çiftçileri zaman zaman bilgilendirdiklerini ve tarlalara da ziyaretlerde bulunduklarını belirten firma ortaklarından Ziraat Mühendisi Mehmet Selimoğlu ise, danışmanlık hizmeti almak isteyen tüm çiftçileri Merkez Ziraat Bankası yakınlarında faaliyet gösteren Erdemli Tarım Market’e davet etti.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim