Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Danışmanı Murat Paydar’ında konuk olduğu etkinlik öncesinde Gençlik Merkezinde toplanan gönüllülerle kısa bir sohbet ortamı gerçekleştirildi. Sohbette Murat Paydar Ağaç dikmenin bir canlının yaşamasını sağlamak ve çoğaltmak anlamına geldiğini, ağaçların tüm canlı türleri ve özellikle de insanlar için önemi çok fazla olduğunu, havanın temizlenmesini sağladığını, ifade etti. Sözlerine , ağaç dikmenin başka canlıların yuvasını yapmak, Çölleşen Dünya’ya bir fidan dikmenin bir nefes olduğunu, oksijen anlamına geldiğini, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürülüğü ve Gençlik Merkezleri olarak bu problemle mücadele konusunda üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz diyerek sözlerine ekledi.
Gençler ağaç dikmenin önemini bilerek ve anlayarak kendileri ile birlikte büyüyüp yeşerecek ağaçları, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Ormanına güzel niyetlerle ve dileklerle diktiler. Bu gönüllülük projesinin ardından Gençlere günün anlam ve önemine uygun; arkasında sedir ağacı tohumu bulunan, tamamen doğal maddelerden üretilmiş kalem dağıtıldı.
Program sonunda, gençlerle yapılan sohbet esnasında, günün değerlendirmesi yapılırken, gençlerden gelen dönütler “Ağaç, geçmişi geleceğe bağlar ve kişiye sabrı öğretir. Beraber yaşamanın, çevreye duyarlı olmanın zevkini, mutluluğunu tattırır.” Etkinlik sonunda gençler, böylesi faydalı bir etkinlikte bulunmalarına vesile olan başta, Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet TIĞLI’ya ve Gençlik Merkezi çalışanlarına teşekkürlerini sundular.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim