Doğal tıp uygulamalarının temelini geleneksel Çin tıbbının oluşturduğunu, 5 bin yıllık bir geçmişe sahip geleneksel Çin tıbbının akupunktur, beslenme ve egzersiz olmak üzere 3 temel ögesinin bulunduğunu ifade eden Op. Dr. Ömer Akkaş, “Sağlıklı uzun bir ömür yaşamak istiyorsak ne yediğimize, ne yemediğimize, ne yaptığımıza ne yapmadığımıza çok dikkat etmeliyiz. Doğal tıp uygulamalarını ehil ellerden talep etmeli onların tavsiyelerini uygulamaya gayret göstermeliyiz” dedi.

Çorum Özel Elitpark Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ömer Akkaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Herkes kabul edecektir ki çağımızın en önemli birkaç sorusu şunlardır: Nasıl sağlıklı yaşarım? Nasıl sağlıklı beslenirim? Sağlıklı yaşamak için neler yapmalıyım? Genlerimizin belirlediği bir hayat mı? Yaşayacağım yoksa mevcut performansını yeteneklerimi sağlığımı en yüksek seviyeye çıkarma imkânım var mı? Kronik hastalıklar ile baş edebilmem mümkün mü? Yoksa kaderim buymuş diyerek onlarla yaşamaya alışmalı mıyım? Bu listedeki soruları uzatmak mümkün elbette, ama siz bu sorunları çözmekte bana yardımcı olacak yöntemleri sorarsanız cevabı doğal ve tamamlayıcı tıp uygulamaları olacaktır.

Geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulaması yönetmeliği 27.10.2014 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanmıştır. Bu yönetmelik ile doğal tedavi yöntemleri tanımlanmış ve belirli bir yasal zemin üzerine oturtulmuştur.

Bu tedavilerin sadece hekimler tarafından uygulana bileceği bu yönetmelikle kabul edilmiştir. 15 adet doğal tedavi yöntemi vardır. Bunlardan birkaç tanesi akupunktur, ozon tedavisi, kupa hacamat uygulamaları (fototerapi bitkisel tedavi), hipnoz, osteopati. Bu doğal tıp uygulamaları hem hastalıkların önlenmesinde hem de tedavisinde kullanılmaktadır. Daha da önemlisi sağlıklı yaşamamızı sağlayan uygulamalardır. Koruyucu hekimliğin en temel taşlarından biri olmaya adaydır.

Doğal tıp uygulamalarının temeli geleneksel Çin tıbbıdır. 5000 yıllık bir geçmişe sahip geleneksel Çin tıbbının üç temel öğesi vardır. Bunlar; akapunktur, beslenme ve egzersizdir. Son dönemde önemle üzerinde durulan konuların başında kronik hastalıklardan korunma yollarının neler olduğu üzerinedir.

Yayınlara baktığımızda bunun üç yolla mümkün olduğunu görüyoruz. Bunlar; doğal beslenme, egzersiz ve geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarıdır. Sonuç olarak şunu belirtmeliyim ki sağlıklı uzun bir ömür yaşamak istiyorsak ne yediğimize, ne yemediğimize, ne yaptığımıza ne yapmadığımıza çok dikkat etmeliyiz. Doğal tıp uygulamalarını ehil ellerden talep etmeli onların tavsiyelerini uygulamaya gayret göstermeliyiz. Sağlıklı mutlu uzun ömürler diliyorum.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim