Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından doğadaki yaban hayvanları için yem bırakıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce yapılan girişimler sonucu Ticaret Borsası ve çeşitli sanayi kuruluşlarından temin edilen 5 ton yem şehir çöplüğü, İskilip-Çorum, Seydim Göleti karayolu mevkii ile İskilip, Osmancık ve Kargı ilçelerinde yaban hayvanlarının aç kalmaması için yemleme çalışması yaptı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Ermiş, soğuk kış günlerinde doğal yaşamın bir parçası olan kuşların aç kalmaması için yemleme çalışması başlattıklarını söyledi.
Kar yağışının tarım açısından bir nimet iken yaban hayvanları için külfete dönüşebileceğine dikkat çeken Ermiş, kuşların aç kalmaması için kolları sıvadıklarını söyledi. Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’nün de katkılarıyla yemlerin doğaya bırakıldığını dile getiren Ermiş, bundan sonra da ihtiyaç olduğunda yemleme çalışması yapacaklarını bildirdi.
Orman ve Su İşleri İl Müdürü Mahmut Temel de, yaban hayvanlarının kış mevsiminde yem bulmakta zorluk çektiğine işaret ederek, vatandaşlardan evlerindeki artık yemekleri ve ekmekleri çöpe atmak yerine çöp koyteynırlarının yanına bırakmalarını istedi.
Editör: TE Bilisim