Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında Çorum İl Özel İdaresi tarafından Hitit Yolu ve Gastronomi Yolu’nun tanınırlığının artırılması için yürüyüşler düzenlendi.
Yürüyüşte birinci gün, 40 kişilik grupla Zeynep Çayar, Meftun Yerli ve Şahin Şeker’in rehberliğinde, Hitit yolu yürüyüş güzergahlarından 12 kilometrelik mesafe olan Çeşmeler-İbikçam-Yazır Köyü-Hattuşa antik kenti arası yürüyüş gerçekleştirildi. Yazır Köyü'nde konuklara köy kadınları tarafından gözleme, ayran ve çay ikram edildi.
Hattuşa Antik kentine varan yürüyüş grubuna, Rehber Zeynep Çayar tarafından Hattuşa Antik Kenti hakkında, Büyük Mabed, Arslanlı Kapı, Potern (Tünel), Sfenksli Kapı ve Kral Kapıda durularak bilgiler verildi. Yürüyüşe katılan konuklar, Yazılıkaya’dan sonra Boğazkale Müzesini gezerek eserler hakkında bilgi aldılar.
İkinci gün ise sabah Valilik önünde toplanılarak İskilip İlçesi'ne hareket edildi. 70 kişilik grupla Gastronomi yürüyüş parkurlarından olan 8 kilometrelik Ahlatçık-Selbasan-Akpınar güzergahı gezildi. Özel İdare rehberlerinden Zeynep Çayar, Meftun Yerli ve Erdal Baykara’nın önderliğinde yapılan yürüyüş güzergahının bitiş noktasında Özel İdare tarafından hazırlanan kumanyalar ikram edildi.
Dinlenen yürüyüşçüler daha sonra araçlarla İskilip merkeze gelerek arasta, park ve semerciler çarşısını gezildiler ve akşam saatlerinde de Çorum’a döndüler.




(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim