Çorum Doğa Okulları öğrencileri, Türkçe bölümünün kitap yazarlarıyla öğrencileri buluşturma çalışmaları kapsamında tiyatro yazarı ve karikatürist Mustafa Arıkoğlu’nu ağırladı.

Öykü, tiyatro yazarı ve karikatürist olarak tanınan Arıkoğlu'nun yazdığı oyunlar seyirci tarafından Türkiye'de ve Avrupa'da büyük ilgi gördü. Daha çok mizah ağırlıklı bir tarz çizen yazar, Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu oyunlara hayat verdi. Yazarın 2005 yılında kaybedilen tiyatro ustalarına ithaf edilen “6 Üstü Komedi” adlı kabere oyunu büyük ilgi topladı. Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu’nda ve Ahmet Çevik Tiyatrosu’nda Ahmet Çevik, Sinan Bengier, Tuğba Özay, Ferdi Altuner gibi ünlü isimlerle çalıştı.

Doğa Okulu'nda gerçekleşen söyleşide yazmak, hayal kurmak ve tiyatronun önemi üzerine birçok konudan söz edildi. Oldukça keyifli, eğlenceli ve verimli geçen söyleşide Arıkoğlu’nun yazdığı tiyatro oyunları izletildi. Ardından öğrencilerin özgüvenlerini pekiştirmek, sahne deneyimi yaşamaları adına kısa skeçler oynanarak keyifli anların yaşanması sağlandı.

Arıkoğlu, “Birlikte okuyan, düşünen, hayal kuran ve yazan gençlerden oluşan bir gelecek için güzel adımlar atıldı. Yüksek algıları, anlayışları ve birbirinden güzel sorularına hayran oldum ve onlarla gurur duydum. Başta Doğa Okulları yöneticilerine, Türkçe Bölümü öğretmenlerine, müzik öğretmenlerimize, umut ve ferahlık veren geleceğimizin mimarları öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Yolları her zaman açık ve ışıl ışıl olsun” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim