Doğa Koleji’nin büyük ilgi gören öğretmen eğitimlerine 10 bin eğitimci katıldı. Eğitimleri ise Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden akademisyenler ve yayınevlerinden gelen eğitimciler verdi.

“Her öğrenci başarılı olabilir” ilkesiyle düzenlenen eğitimde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı Sibel İzgiman, öğrenme psikolojisi ile ilgili eğitim verdi. Zeka ve yeteneğin geliştirilebilir potansiyellerimiz olduğu ve öğrencilerin gelişim düzeylerine göre kurgulanan müfredattaki kazanımlarla ilgili motive edilmesi gerektiğini ifade etti.

Öğrencilerin zekaya bakış açılarının öğrenme çabalarına etki ettiğini söyleyen İzgiman öğrencilerde yaygın olan “Başarısız oldum, çünkü yeterince zeki değilim” bakış açısı yerine, “Başarısız oldum, çünkü yeterince çaba göstermedim” bakış açısına dönüşmesi gerektiğinin altını çizdi.

Öğretmenlerin öğrencileri ile ilgili beklentileri de öğrenme çabasına etki ettiğine değinilen eğitimde her öğretmenin her öğrenciden akademik başarı beklemesi gerektiği, öğrencilerin içsel motivasyonlarını artırmak amacıyla orta zorlayıcılığa sahip gerçekçi hedefler verilmesi gerektiği konuşuldu.

Doğa Koleji Akademik Direktörü Salih Akbay, sınıf yönetimi başlığı ile sınıf ortamının ve sınıf yönetimi becerilerinin öğrenmeyi nasıl etkilediğini öğretmenlerle paylaştı. Öğrencilerin okul uyumu, sınıftaki grup bütünlüğünün olumlu ve verimli bir öğrenme ortamı için önemli olduğunu söyledi.

Doğa Koleji Danışman Öğretmenlik Sistemi ile amaç, öğrencilerinin akademik gelişimlerini yakından takip etmek ve okul-veli iletişimini güçlendirmek. Öğrencilerin akademik ihtiyaçlarını, ders çalışma becerilerini, test ve deneme sınavı sonuçlarını takip eden danışman öğretmenler, öğrencilerin aynı zamanda sosyal ve duygusal gelişimi ile ilgili ihtiyaçlarını rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümünden destek alıyorlar.

Danışman Öğretmenlik Sistemi ile her öğrenci yakından takip ediliyor. Okulda her hafta düzenlenen toplantılarla danışman öğretmenler, diğer tüm branş öğretmenleri, müdür yardımcısı ve rehber öğretmen ile öğrencilerin akademik durumunu değerlendiriyor.

Okuldaki tüm süreçleri veli ile paylaşan danışman öğretmenler, veli işbirliği ile okul ve ev arasındaki uyumu da destekliyor.

Editör: TE Bilisim