Öğrenci Meclisleri Eğitim Kampı, tüm Türkiye Doğa Koleji Meclis Başkanlarını bir araya getirerek geleceğin liderlerini belirledi. Eğitim Direktörü Rauf Akan’ın vizyon toplantısı ile başlayan eğitim programı Öğrenci Meclisleri Bölüm Başkanı Betül Erok’un “Meclis Yönetimi” sunumuyla devam etti. Basketbol A Milli Takımı Baş Antrenörü Çetin Yılmaz’ın “Liderlik Eğitimi” ile öğrencilerin hem motivasyonu arttı hem de iyi bir lider olmanın yollarını uzmanından dinlediler.

Çorum Doğa Koleji’nin de içinde olduğu yaklaşık 500 Meclis Başkanı ve meclis üyesinin katıldığı Eğitim Kampı, Doğa Koleji t-MBA Bölüm Başkanı Jalan Korkmaz’ın “Eğitimde İnovasyon” semineri ile devam etti.

3 günlük eğitim programı boyunca Marmara Üniversitesi akademisyenleri ile bir araya gelen meclis öğrenciler “Girişimcilik ve İnovasyon” eğitimini, Yrd. Doç. Dr. Cem Çağrı Dönmez’den, “Proje Yönemi” ve sosyal medya kullanımı eğitimini Doç. Dr. Serol Bulkan’dan, “Network Oluşturma” eğitimini de Prof. Dr. Özalp Vayvay’dan aldılar. Yönettikleri alanlara göre gruplara ayrılan öğrenciler Etik Değerler ve Sosyal Sorumluluk ile “Ekip Yönetimi ve Liderlik” eğitimini Yrd. Doç. Dr. Süleyman Serdar Yörük’den, “Bütçe Oluşturma ve Yönetme” eğitimi de Prof. Dr. Bülent Mertoğlu’ndan aldı.

Farklı alanlarda aldıkları eğitimlerle farklı bakış açıları edinen meclis öğrencilerimiz zirve sonrasında hem Doğa Akademi hem de Marmara Üniversitesi'nden sertifikalarını aldılar, daha vizyoner ve donanımlı bir şekilde Çorum’a geri döndüler.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ İŞ DÜNYASINA HAZIRLIYORUZ”

Eğitim kampının son derece yararlı geçtiğini ifade eden Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “t-MBA Öğrenci Meclisleri ile öğrencilere liderlik özelliklerini lise çağında öğretiyoruz. Böylece henüz lise çağındayken iş dünyasında adını duyuracak donanımlı, yenilikçi önderler yetiştirmeyi başarıyoruz” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim