Çorum’da da ilimizin tanınmış eğitimci işadamlarından Haydar Etli’nin girişimleri ile 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında Osmancık yolu Çevreyolu civarında 11.000 metrekare bahçe ve 9.500 metrekare kapalı alanı ile faaliyete geçen Doğa Koleji yeni yönetimi ile birlikte hedef büyülttü.

Doğa Koleji Çorum Kampüsü’nde basınla bir araya gelen Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, 2016-2017 eğitim dönemini değerlendirerek yeni dönemin vizyonunu da kamuoyuyla paylaştı.

Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle’nin ziyaretinde Çorum Doğa Koleji Kurucusu Haydar Etli, Doğa Koleji Genel Merkez Medya ve Kurumsal İletişim Direktörü Turgay Türker, Medya ve Yayın Koordinatörü Banu E. Yeşilova, Kurumsal Gelişim Bölge Müdürü Kerem Özdemir ve Çorum Doğa Koleji kampüs müdürleri ile öğretmenler katıldı.

İnşaat, akaryakıt, enerji, gıda, perakende, AVM işletmeciliği ve otelcilik sektörlerinde 20 aktif şirketi bünyesinde barındıran Metal Yapı Konut sahibi Ömer Saçaklıoğlu’nun ülkede ilk anaokulu kendi başına yaparak Milli Eğitim Bakanlığı’na devreden insan olduğunu söyleyen Lüle, grubun eğitimi verdiği önem ve destek sayesinde Doğa Koleji'nin lider konumunu koruyarak daha üst noktalara taşındığını vurguladı.

Doğa Koleji’nin yeni nesil eğitim felsefesiyle geleceğin dünyasının ihtiyaç duyacağı bireyleri bugünden yetiştirmeye önem verdiklerini anlatarak bu çabalarının karşılığını da her yıl TEOG, YGS/LYS gibi sınavlarda ülke çapında başarılar kazanarak aldıklarını söyleyen Genel Müdür Lüle, “Eğitim sektöründe bir anlamda standartları belirleyen kurum olarak eğitim kalitesinde de başarıyı grafiğini her zaman daha da yukarı taşımayı temel misyonumuz olarak görüyoruz. Eğitimin yanı sıra, sanat, spor ve sosyal alanlardaki başarılarımızla da öne çıkıyoruz. Öğrencilerimiz her yıl ulusal ve uluslararası alanda önemli başarılar elde ediyor.

Doğa Koleji, ortaokulda öğrenci merkezli SOES, lisede t-MBA gibi özgün ve modern eğitim modelleri, dünya standartlarındaki eğitim teknolojileri, akademik ve sportif başarıları, konsept okulları, uluslararası vizyonuyla Türk eğitim sistemine pek çok ilki getirmeye devam ediyor. Her biri alanında deneyimli, başarısını kanıtlamış isimlerden oluşan ekibimizle önümüzdeki 3 yılın hedeflerini belirleyerek yol haritamızı oluşturmuş durumdayız. Bundan sonraki hedeflerimiz; Akademik başarılarımızı ve yabancı dil eğitimindeki başarımızı daha da ön plana çıkartmak” dedi.

Klasik ezberci eğitim kalıplarını yıkarak eğitime getirdiği yenilikçi yaklaşımla tanındıklarını söyleyen Lüle, geçen yıl yaşanan değişimden sonra eğitimde dünyanın nereye gittiğini dikkate alarak yeni bir program hazırladıklarını, bu program içinde yabancı dilin önemli olduğunu vurguladı.

Yabancı dil ve teknolojinin eğitimdeki önemine değinerek yerel ve milli değerleri de çocuklara iyi öğreterek dünyayı yönetenlere entegre olunabileceğini söyleyen Lüle, “Dünyada eğitim ve teknolojinin ABD ile Avrupa’da iyi olduğu gibi bir genel kanı vardır. Ancak bu tamamen doğru değildir. Aslında teknolojiyi üreten genç beyinleri biraraya getiren üretim merkezleri vardır. Harvard, Cambridge bunların başında gelir. Buraların öğrencileri ve öğretmenleri genellikle bu ülkelerden değildir. Dünyayı teknik olarak yönetenlerin içinde bizim insanımızın da olması istiyoruz. Üretim malzemelerine sahip olmanın ilk koşulu ise İngilizce’den geçiyor. Dünyayı yönetenlerin içinde Türkiye’de olmalı. Bu nedenle dünyaya entegre olmak için İngilizce şart” şeklinde konuştu.

Doğa Koleji olarak her sene yurtdışına birçok öğrenci gönderdiklerini ancak hedeflerinin bu yönetim merkezlerine öğrenci yollamak olduğunu belirten Lüle, bu sene de dünyanın sayılı ve önde gelen üniversitelerine yaklaşık 200 öğrencileri gönderdiklerini ve bu okulların dünyayı teknik olarak yönetenlerin yetiştirildiği marka değeri olan okullar olduğunu anlattı.

Doğa Koleji’nde yabancı dil ders saatlerinin diğer eğitim kurumlarına göre oldukça fazla olduğunu belirten Ali Rıza Lüle, kitapların kurum içerisinde hazırlandığını ve her yıl güncellediğini söyledi.

Bizim üniversitelerimize gidip gezilemeyeceğini ancak bu üniversitelerin kapılarının herkese açık olduğunu anlatarak Türkiye’nin en büyük eğitim kurumu olarak bu okullara her yıl öğrenci yollama hedefi ile yeni programlar hazırladıklarını, yabancı dili çok iyi bir eğitim müfredatı ile öğrettiklerini ve bu şekilde dünya ile entegre gençler yetiştirdiklerini anlatan Lüle, ama eğitim siteminde milli değerleri unutmadan geleneksele sahip çıkarak, yeniliği yakalamayı başardıklarını dile getirdi. Kodlama ve robotik derslerini de bu amaçla verdiklerini söyleyen Lüle, Milli Eğitim müfredatına uyarak Doğa’ya özgü t-MBA modeli ile de geleceğin liderlerini erken yaşta yetiştirdiklerini vurguladı.

Öğretmenlerin eğitimine de değinerek 7 Ağustos’tan itibaren öğretmenlerin, 14 Ağustos’tan itibaren ise öğrencilerin Doğa’da yeni eğitim yılına başlayacaklarını bildiren Lüle, “Doğa Koleji’nde sadece öğrenciler eğitilmiyor. Öğretmenlerine hizmet içi eğitim sunan kurum, yıl içerisinde öğretmenlerine gerek kişisel gelişim eğitimi, meslek eğitimi, müfredat eğitimi olmak üzere birçok eğitim veriyor. Öğrencileri yetiştirecek öğretmenlerin eğitim bizim için oldukça önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim